detector.media
27.02.2018 18:22
Сенцова, якого немає в колонії у Лабитнангі, могли перевести до лікарні - правозахисниця
Сенцова, якого немає в колонії у Лабитнангі, могли перевести до лікарні - правозахисниця
Після того, як у виправній колонії №8 в місті Лабитнангі на Ямалі (РФ) заявили, що українського політв'язня Олега Сенцова у них немає, правозахисниця Тетяна Щур припустила, що він може бути в лікарні.

Про це вона сказала «Укрінформу».

«Думаю, Олега Сенцова зараз треба пошукати в лікарні. Чому? По аналогії з Кольченком. Після привітання з Новим роком від МЗС України Сашу спочатку відправили на 10 діб в ШИЗО, а потім - в лікарню на обстеження (тепер його вже повернули назад). Можливо, з Олегом сталося те саме. Але це - лише мої припущення. Необхідні запити від офіційних осіб, тому що ні родичам, ні адвокатам відомостей не нададуть. Але і я сама зараз писатиму листи через «ФСВП-лист» в тюремну лікарню Ямало-Ненецького автономного округу», - сказала Тетяна Щур.

Вона також уточнила, що «Сенцова могли відвезти і в цивільну лікарню, куди возили після прибуття».

Раніше Наталя Каплан повідомила, що приступає до пошуків свого брата, українського режисера Олега Сенцова, який має знаходитися у виправній колонії №8 («Білий ведмідь») у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Як повідомляв «Детектор медіа», 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

Згодом стало відомо, що Сенцова направили у виправну колонію №8 («Білий ведмідь») у місто Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY