detector.media
27.02.2018 16:37
Засновниця «Української правди» Олена Притула вимагає розслідувати загибель Павла Шеремета як теракт
Засновниця «Української правди» Олена Притула вимагає розслідувати загибель Павла Шеремета як теракт
Редактор-засновник «Української правди» Олена Притула у своїй заяві до генпрокурора Юрія Луценка вимагає розслідувати загибель журналіста «УП» Павла Шеремета у 2016 році як терористичний акт.

Про це повідомляє «Українська правда».

У заяві наголошується, що злочинці розраховували не тільки вбити Шеремета, але і отримати психологічний ефект від вчиненого терористичного акту в багатолюдному місці у вигляді паніки та зневіри людей у власній безпеці.  

«Очевидною метою терористів є залякування журналістів, оскільки Павло був відомим в Україні, Білорусі та Росії журналістом. Його критика влади в Білорусі стала причиною позбавлення громадянства Білорусі. В Україні Шеремет робив гостросюжетні репортажі для «Української Правди» та «Радіо Вєсті», - йдеться у заяві.

«У 1998 році Павло отримав премію Міжнародного комітету захисту журналістів за внесок у розвиток свободи слова. А в 2002 році став лауреатом премії ОБСЄ за демократію та за захист людини в галузі журналістики. В спецвипуску «Радіо Вєсті» «Чистий четвер» Шеремет послідовно викривав корупційні схеми владних структур та олігархів в Україні», - зазначено там також.

Наголошується, що досудове розслідування за фактом навмисного вбивства Павла Шеремета за двадцять місяців слідства не дало жодного результату: ні виконавці, ні замовники вбивства не були встановлені.

Заява містить прохання до Генпрокурора невідкладно внести відповідні відомості до ЄРДР та почати розслідування за фактом скоєння кримінального правопорушення за ч.3 ст. 258 ККУ, а саме скоєння терористичного акту, що призвело до загибелі людини.

Олена Притула просить також визнати її потерпілою в кримінальному провадженні.

Як повідомляв «Детектор медіа», наприкінці січня Генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю газеті «Сегодня» сказав, що один із фігурантів справи про замах на народного депутата Ігоря Мосійчука був схожий на фігуру, зняту на відео у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, однак виявилося, що це інша особа.

Раніше голова Національної поліції України Сергій Князєв заявляв, що у справі розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета відсутні підозрювані.

Як повідомляв «Детектор медіа», Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва.

Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Слідство наразі не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

Фото: УП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY