detector.media
27.02.2018 10:16
Завдяки продажу каналу «Еспресо» статки Інни Авакової в 2017 році на 55 млн грн перевищили дохід її чоловіка
Завдяки продажу каналу «Еспресо» статки Інни Авакової в 2017 році на 55 млн грн перевищили дохід її чоловіка
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков задекларував за 2017 рік 1 082 323 гривень загального доходу, тоді як дохід його дружини Інни становив 56 976 679 гривень. Щорічну декларацію пана Авакова опубліковано в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Єдиний державний реєстр декларацій.

Значну частину задекларованого доходу Інни Авакової складає 55 812 874 гривень від відчуження цінних паперів та корпоративних прав. Вказаний покупець – Atmosphere Entertainment Inc.

Як повідомляв «Детектор медіа», наприкінці минулого року глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що його дружина Інна Авакова сплатить до бюджету в результаті продажу своєї частки власності телеканалу «Еспресо» майже 10 млн. грн. податків.

За його словами, Інна Авакова продала свою 40-відсоткову частку власності телеканалу «Еспресо» американській компанії Atmosphere Entertainment, Inc. (власник Іван Жеваго, син нардепа Костянтина Жеваго) за 1 953 708 доларів США.

«За 40% частку каналу за повністю прозорим і "білим" контрактом, що пройшов комплайнс в американському і українському банках, моя дружина отримала на рахунок в українському банку 1 953 708 доларів», - написав Арсен Аваков.

Він стверджує, що загалом податкові виплати до бюджету за цією угодою складуть близько 9 мільйонів 700 тисяч гривень. Аваков також запевнив, що результати контракту будуть відображені в його електронній декларації за підсумками року.

Нагадаємо, перед Новим роком телеканал «Еспресо» заявив, що 30 грудня у структурі його власності відбулися зміни. Арсеній Яценюк, дружина глави МВС Інна Авакова та дружина народного депутата Миколи Княжицького Лариса Княжицька відчужили свої частки у статутному капіталі телеканалу «Еспресо» на користь компанії Atmosphere Entertainment, кінцевим власником якої є Іван Жеваго, син українського олігарха, народного депутата Костянтина Жеваго.

Після підписання відповідних угод Арсеній Яценюк та Інна Авакова, які володіли 30% і 40% часток відповідно у статутному капіталі ТОВ «Аста Фінанс» (юридичної особи, що володіє 100% ТОВ «Голдберрі», яке здійснює мовлення під логотипом «Еспресо») відчужили їх на користь іноземного підприємства Atmosphere Entertainment, Inc., зареєстрованого у штаті Нью-Йорк (США). Також зазначене іноземне підприємство придбало частину частки Лариси Княжицької у статутному капіталі ТОВ «Астра Фінанс» у розмірі 7,5%.

Внаслідок реалізованих угод Лариса Княжицька залишається опосередкованим власником 22,5% телеканалу «Еспресо», 77,5% опосередковано володіє іноземне підприємство Atmosphere Entertainment, Inc.

  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY