detector.media
26.02.2018 16:07
Ролики про роботу ГПУ створені та розіслані ЗМІ Українською антикорупційною асоціацією – заява
Ролики про роботу ГПУ створені та розіслані ЗМІ Українською антикорупційною асоціацією – заява
Громадська організація «Українська антикорупційна асоціація» (УАА) оприлюднила заяву, у якій повідомляє, що відео- та аудіоролики про роботу Генеральної прокуратури України, про які писали українські ЗМІ, створені з її ініціативи

В організації повідомили, що «відверто здивовані спекуляціями навколо роликів соціальної реклами».

 «Саме громадська організація звернулась до телеканалів і радіостанцій  із пропозицію включити ролики в ефір. При цьому з боку УАА не висувалися жодні умови: телеканали та радіостанції розміщували соціальну рекламу в обсягах, які дозволені наявністю ефірного часу», – йдеться в заяві УАА.

За повідомленням ГО, ролики були надіслані на експертизу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, яка «підтвердила їхній статус соціальної реклами».

У ГО пояснили, що ролики створили для того, аби «успішно довести до кінця кілька резонансних справ, пов’язаних з корупційною діяльністю відомих політиків і народних депутатів».

«Ми дійшли висновку: успішно довести ці справи до кінця можливо лише за умови, що Генеральна прокуратура України отримає потужну підтримку з боку українського суспільства. Адже політична верхівка країни та суддівський корпус нині чинять шалений опір, саботують подальший розгляд зазначених справ та ухвалення справедливих рішень», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, 12 лютого Національна суспільна телерадіокомпанія України отримала прохання розмістити ролики нібито від прокуратури, але висновки Нацради про соціальну рекламу були надані для ГО «Українська антикорупційна асоціація».

У Генеральній прокуратурі України «Детектору медіа» повідомили, що не мають стосунку до рекламних роликів «Виконуємо закон, встановлюємо справедливість». 

Наразі «Детектору медіа» очікує відповіді від Нацради, а також телеканалів ICTV та «1+1», на яких транслювалися ці ролики.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY