detector.media
Сергій Цигіпа
26.02.2018 13:42
Фінальний акорд національного відбору «Євробачення-2018»

У час високих технологій спостерігати за пісенними конкурсами можна будь-де, а якщо щось пропустив, то ось, будь ласка, є ще й текстова трансляція від «Детектора медіа».

Виступи конкурсантів фіналу національного відбору «Євробачення-2018» вирішив все ж таки подивитися в залі, а вже після годинного голосування глядачів – по телевізору. Якщо коротко, то плюсів у цьогорічного фіналу було значно більше, аніж недоліків. По-перше, суперова підготовка організаторів та злагоджена робота всього великого колективу телевізійників («UA: Перший» та СТБ) – це особливо було видно безпосередньо в залі КПІ, де проходило саме дійство. По-друге, якісний виступ всіх фіналістів відбору на «Євробачення». Підкреслю – саме якісний, хто був кращим – то вже справа смаку. Скептично сприйнялося те, що всі назви конкурсантів в фіналі були англійською – цей тренд особисто мені не зрозумілий і не зовсім подобається, та то таке...

Кращою піснею, я б навіть сказав – драйвовим хітом фіналу – для мене стала «Леля» у виконанні Tayanna. Це дійсно потужний та заводний шлягер. Але сама сценічна презентація не була такою цікавою, як у переможця Melovin. Хоча, до речі, це була єдина україномовна пісня в фіналі. І яка пісня!

Переможець дійсно вийшов уперед завдяки глядацькому голосуванню та отримав кредит довіри вдвічі більший, ніж другий за голосуванням колектив, 66 тис. голосів з 179 тис. – це кожний третій. Melovin зробив маленьке, але запальне (в прямому та переносному сенсі) 3-хвилинне шоу на сцені – з роялем на верхотурі та вогнем у кінці виступу. В приспіві глядач може підспівувати «о-оо-о», як це робили фани співака в залі, але що стосується самого тексту пісні Under The Ladder, то читав переклад – суцільна абракадабра.

Про розчарування. Мені здалося, що журі таки недооценіло виступ Vilna. У півфіналі співачці дали 3 бали, але тоді її «витягли» глядачі своїм голосуванням. У фіналі журі дало менше меншого – 1 бал, хоча за моєю власною «шкалою» Vilna могла би бути третьою після Tayanna та Melovin. Проте, це суто суб’єктивна думка.  

І ще справедливо підмітив член журі Андрій Данилко: на «Євробаченні» є багато підводних каменів, тому саме Melovin буде помітним у лісабонській тусовці. Спочатку кинеться в око його око (!), тобто, незвичний колір – почнуть говорити/писати про виконавця. А ще не виключено, що на Melovin'а покладуть око фанати різних країн – і, можливо, за нього й проголосують.

На глядачів після конкурсного батла ще чекав гарний бонус від організаторів. Усі без виключення члени секстету фіналістів познайомили нас із власними версіями пісень-переможниць «Євробачення» різних років. Було свіженько та зворушливо. Порадувала прем’єрною піснею і член журі Джамала, хоча, на мій погляд, цьому номеру не вистачало хореографічної підтримки, яка була ще на репетиції.

І останнє. Що за шоу без скандалу?! Але на відміну від телеглядачів у залі ніхто не почув (або майже не почув), як Данилко послав адміністратора Tayann'и. Така собі невеличка ложка дьогтю в діжці меду. А взагалі-то, як на мене, то фінальний акорд національного відбору «Євробачення-2018» удався. Тепер чекаємо на єврофінал в Лісабоні.   

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY