detector.media
25.02.2018 14:02
Бортко заявив, що кіноіндустрія Росії помститься актору Серебрякову за його слова про «російську національну ідею»
Бортко заявив, що кіноіндустрія Росії помститься актору Серебрякову за його слова про «російську національну ідею»
Перший заступник голови комітету Держдуми з культури, російський режисер Володимир Бортко заявив, що актора Олексія Серебрякова через його висловлювання не будуть запрошувати зніматись в російських фільмах.

Про це заявив у коментарі радіостанції «Говорит Москва», передає «Гордон».

«Після цієї заяви йому зніматися в Росії доведеться менше. Не тому, що буде рознарядка. От я б, наприклад, подумав би, запрошувати його чи ні після цих заяв, хоча артист він хороший», – заявив російський режисер.

Раніше в інтерв'ю журналісту Юрію Дудю, опублікованому 20 лютого, російський актор Олексій Серебяков, який живе у Канаді, назвав хамство національною ідеєю Росії.

«Досі ні знання, ні розсудливість, ні підприємливість, ні гідність не є національною ідеєю. Національною ідеєю є сила, нахабство і хамство», – сказав він.

У відповідь у РФ запропонували позбавити його громадянства.

Володимир Бортко назвав висловлювання Олексія Серебрякова про Росію підлістю.

«Я знаю цю людину, він знімався в мене в абсолютно чудовому патріотичному фільмі "Афганський злам", він знімався в мене у фільмі "Бандитський Петербург", і я був дуже задоволений роботою з ним. Але тоді він нічого такого не висловлював. До того ж він був явний патріот. Що з ним сталося останнім часом, не знаю. Хто його образив, не знаю», – підкреслив він.

Режисер додав, що висловлювання актора говорить «про дурість і підлість».

«Найголовніша національна ідея Росії – це любити свою багатостраждальну батьківщину, яка витримувала стільки, скільки не витримував жоден народ на світі. Можливо, ми не найприємніший народ у спілкуванні, але в тому, що ми зберігаємо себе, своїх дітей і свою батьківщину, є велика наша заслуга – тих, хто жив до нас, тих, хто живе зараз, і тих, хто буде жити після. Якщо артист Серебряков не хоче брати в цьому участь, барабан йому в руки і нехай живе в Канаді», – заявив Бортко.

Нагадаємо, Олексій Серебряков на початку 2012 року емігрував разом із сім'єю до Канади. Актор пояснив такий крок несприятливими соціальними обставинами в Росії – зростанням агресії та нетерпимості в суспільстві й недотриманням владою громадянських прав населення.

На фото - під час інтерв'ю Олексія Серебрякова журналісту Юрію Дудю

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY