detector.media
23.02.2018 12:07
Український офіс Freedom House закликає до неупередженого розслідування підпалу редакції «Четвертої влади»
Український офіс Freedom House закликає до неупередженого розслідування підпалу редакції «Четвертої влади»
Правозахисна організація Freedom House в Україні засуджує переслідування проти активістів та закликає провести чесне й неупереджене розслідування підпалу офісу інформаційно-аналітичного видання «Четверта влада» у Рівному

Про це організація повідомила на власній сторінці у Faceook.

«Наступ на громадянське суспільство продовжується, – йдеться у повідомленні. – Freedom House засуджує будь-які форми переслідування проти активістів та закликає провести чесне й неупереджене розслідування».

За повідомленням організації, раніше, в ніч з 18 на 19 лютого, було підпалено двері квартири, де зареєстрована громадська організація «Антикорупційний моніторинг», головою якої є активіст Юрій Дюг.

Нагадаємо, увечері 22 лютого в місті Рівне невідомий чоловік підпалив редакцію інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада», журналісти якого займаються розслідуваннями.

Національна поліція Рівненської області розпочала досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).

Головний редактор інформаційно-аналітичного видання «Четверта влада» Володимир Торбіч повідомив «Детектору медіа», що підпал приміщення редакції пов’язаний виключно з професійною журналістською діяльністю.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY