detector.media
22.02.2018 15:42
У Порошенка вибачилися перед журналістками за дії правоохоронців в Оболонському суді
У Порошенка вибачилися перед журналістками за дії правоохоронців в Оболонському суді
Президент України Петро Порошенко назвав неприпустимими дії правоохоронців, які при вході до Оболонського районного суду столиці, де 21 лютого відбувався розгляд справи щодо держзради Віктора Януковича, просили жінок-журналісток продемонструвати відсутність на тілі «феменських» написів

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

«Президент вважає дії силовиків в Оболонському суді Києва неприпустимими, – написав він. – Просимо вибачення у всіх журналістів і чекаємо на результати службового розслідування».

Як повідомляв «Детектор медіа», у середу, 21 лютого, правоохоронці, які забезпечували порядок в Оболонському райсуді, просили жінок пройти зі співробітницями поліції в окрему кімнату і продемонструвати відсутність на тілі «феменських» написів. Про це зокрема розповіли на своїх сторінках у Facebook журналістка програми «Схеми» Валерія Єгошина та кореспондентка «Радіо Свобода» Ольга Комарова.

У Національній поліції заходи у вигляді посиленого огляду жінок-відвідувачок Оболонського районного суду Києва назвали «вимушеними».

Перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко від імені влади вибачилася за дії охоронців, які при вході до Оболонського районного суду столиці, де мав відбутися допит Президента Петра Порошенка у справі про держзраду Віктора Януковича, просили жінок-журналісток розстебнути пальто, а декого - і зняти верхній одяг.

Інститу масової інфомрації вимагає вибачень від правоохоронців через приниження журналісток в Оболонському райсуді.

Фото: rferl.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY