detector.media
22.02.2018 14:13
ІМІ вимагає вибачень від правоохоронців через приниження журналісток в Оболонському райсуді
ІМІ вимагає вибачень від правоохоронців через приниження журналісток в Оболонському райсуді
ГО «Інститут масової інформації» засуджує приниження та дискримінацію журналісток, які мали місце 21 лютого в Оболонському районному суді Києва, де мусив відбутися допит Президента Петра Порошенка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомляється на сайті ІМІ.

На думку експертів ІМІ, вжиті правоохоронцями заходи безпеки були надмірними і стосувалися винятково жінок-журналісток, які прийшли на судове засідання за редакційним завданням. Зокрема правоохоронці зобов’язували всіх журналісток кілька разів знімати верхній одяг і показувати, що вони одягнені. На 5-му поверсі, де знаходиться зал засідань №15 і розглядалася згадана справа, обраних журналісток просили пройти зі співробітницями поліції в окрему кімнату, оголитися і продемонструвати відсутність написів на тілі.

«ІМІ наголошує, що ці заходи безпеки є порушенням прав людини, дискримінацією жінок-журналісток за гендерним принципом, та вимагає публічного вибачення від правоохоронців», - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв «Детектор медіа», у середу, 21 лютого, правоохоронці, які забезпечували порядок в Оболонському райсуді, запровадили додаткові заходи безпеки. Зокрема наполегливо просили жінок, які піднімалися на п’ятий поверх, де в залі засідань розглядалася справа про держзраду президента-утікача, пройти зі співробітницями поліції в окрему кімнату і продемонструвати відсутність на тілі «феменських» написів.

Про це зокрема розповіли на своїх сторінках у Facebook журналістка програми «Схеми» Валерія Єгошина та кореспондентка Радіо Свобода Ольга Комарова.

Співробітники Управління державної охорони своєї мети досягли, активістку Femen в Оболонському суді таки виявили і доправили до поліції, де провели з нею профілактичну бесіду.

У Національній поліції заходи у вигляді посиленого огляду жінок-відвідувачок Оболонського районного суду Києва назвали «вимушеними».
Перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко від імені влади вибачилася за дії охоронців, які при вході до Оболонського районного суду столиці, де мав відбутися допит Президента Петра Порошенка у справі про держзраду Віктора Януковича, просили жінок-журналісток розстебнути пальто, а декого - і зняти верхній одяг.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY