detector.media
22.02.2018 13:40
Суд продовжує розглядати справу про вбивство Бузини
Суд продовжує розглядати справу про вбивство Бузини
Шевченківський районний суд Києва у четвер, 22 лютого, продовжує розгляд справи про вбивство публіциста Олеся Бузини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Справу розглядає колегія суддів у складі Євгена Сидорова, Олега Лінника і Тетяни Левицької. Обвинуваченими є активісти націоналістичних організацій Денис Поліщук та Андрій Медведько.

Як повідомляв «Детектор медіа», 9 лютого 2018 року Шевченківський районний суд Києва вирішив перенести підготовче засідання по справі вбивства публіциста Олеся Бузини на 22 лютого.

Колегія суду не задовольнила самовідвід головуючого, також колегія суддів відмовила стороні захисту у відводі складу суддів.

Нагадаємо, публіцист Олесь Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі свого будинку по вулиці Дегтярівській. Підозрювані у вбивстві Андрій Медведько і Денис Поліщук були затримані 18 червня 2015 року після того, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства.  

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов'язаного з обмеженням волі.

24 травня 2017 року стало відомо, що у справі про вбивство Бузини підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука переведено у розряд обвинувачених.

27 червня адвокат обвинувачених Сергій Войченко повідомив, що прокуратура міста Києва завершила досудове розслідування стосовно Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

28 листопада прокуратура міста Києва направила до Шевченківського суду Києва обвинувальний акт стосовно підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука, які обвинувачуються в умисному вбивстві публіциста Олеся Бузини у квітні 2015 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY