detector.media
22.02.2018 13:05
Ірина Геращенко від імені влади вибачилася перед журналістками, яких просили роздягтися охоронці Оболонського суду
Ірина Геращенко від імені влади вибачилася перед журналістками, яких просили роздягтися охоронці Оболонського суду
Перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко від імені влади вибачилася за дії охоронців, які при вході до Оболонського районного суду столиці, де мав відбутися допит Президента Петра Порошенка у справі про держзраду Віктора Януковича, просили жінок-журналісток розстебнути пальто, а декого - і зняти верхній одяг.

Про це Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

«Шановні колежанки-журналістки. Я повністю поділяю ваше обурення діями тих представників силових структур, які вчора вдалися до принизливого огляду жінок-представниць ЗМІ. МФО «Рівні можливості», яке об'єднує майже всіх жінок-депутаток, вже зробило відповідну публічну заяву з протестом проти таких дій силових структур. Я, як представник влади, приношу вибачення вам, шановні колежанки, за ці чужі дії. Вибачте», - написала перша заступниця голови парламенту.

Як повідомляв «Детектор медіа», у середу, 21 лютого, правоохоронці, які забезпечували порядок в Оболонському райсуді, запровадили додаткові заходи безпеки. Зокрема наполегливо просили жінок, які піднімалися на п’ятий поверх, де в залі засідань розглядалася справа про держзраду президента-утікача, пройти зі співробітницями поліції в окрему кімнату і продемонструвати відсутність на тілі «феменських» написів.

Про це зокрема розповіли на своїх сторінках у Facebook журналістка програми «Схеми» Валерія Єгошина та кореспондентка Радіо Свобода Ольга Комарова.

Співробітники Управління державної охорони своєї мети досягли, активістку Femen в Оболонському суді таки виявили і доправили до поліції, де провели з нею профілактичну бесіду.

У Національній поліції заходи у вигляді посиленого огляду жінок-відвідувачок Оболонського районного суду Києва назвали «вимушеними».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY