detector.media
21.02.2018 16:56
У суді, де планувався допит Порошенка, охоронці просили журналісток роздягтися
У суді, де планувався допит Порошенка, охоронці просили журналісток роздягтися
У середу, 21 лютого, при вході до Оболонського районного суду столиці, де мав відбутися допит Президента Петра Порошенка у справі про держзраду Віктора Януковича, правоохоронці просили жінок-журналісток розстебнути пальто, а декого - і зняти верхній одяг.

Про це повідомляє ІМІ з посиланням на «Українські новини».

Правоохоронці, які забезпечували порядок в Оболонському райсуді, запровадили додаткові заходи безпеки, повідомив кореспондент агентства з місця події. Зокрема наполегливо просили жінок, які піднімалися на п’ятий поверх, де в залі засідань розглядалася справа про держзраду президента-утікача, пройти зі співробітницями поліції в окрему кімнату і продемонструвати відсутність на тілі «феменських» написів.

Про це також розповіли на своїх сторінках у Facebook журналістка програми «Схеми» Валерія Єгошина та кореспондентка Радіо Свобода Ольга Комарова.

«Мене тричі попросили зняти пальто жінки-поліцейські при проходженні кількох кордонів з правоохоронців. Декого з моїх колег просили зайти в іншу кімнату та показати, чи немає в них на тілі написів», – написала Ольга Комарова і підтвердила цей факт ІМІ.

До слова, співробітники Управління державної охорони своєї мети досягли, активістку Femen в Оболонському суді таки виявили і доправили до поліції, де провели з нею профілактичну бесіду.

Як повідомляв «Детектор медіа», 21 липня урочисту зустріч президента України та президента Білорусі намагалася зірвати жінка, яка оголила свої груди в будівлі адміністрації і крикнула: «Живе Білорусь!». Її одразу схопили охоронці та вивели з зали урочистих подій Адміністрації президента.

Згодом ПрАТ «Картель» заявило, що 21 липня, під час прес-конференції президентів України і Білорусі в Адміністрації президента України стався інцидент з використанням фальшивого посвідчення видавництва «Картель».

22 липня, суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, зі здачею закордонного паспорта звинуваченій в хуліганстві активістці Femen Анжеліни Діаш де Кінташ, що потрапила 21 липня на прес-конференцію в Адміністрацію президента України за фальшивим посвідченням журналіста і оголила груди на знак протесту проти візиту в Україну президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Фото: Facebook Ольги Комарової

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY