detector.media
21.02.2018 14:40
Чернігівська ОДА надіслала ІМІ проект положення щодо акредитації журналістів
Чернігівська ОДА надіслала ІМІ проект положення щодо акредитації журналістів
Чернігівська обласна державна адміністрація звернулася до ГО «Інститут масової інформації» з проханням надати оцінку розробленого проекту положення про порядок акредитації журналістів, інших творчих та технічних працівників ЗМІ, а також незалежних журналістів при Чернігівській обласній державній адміністрації

Про це повідомляє сайт ІМІ.

Зазначено, що Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації хоче вдосконалити механізм співпраці з журналістами.

Зокрема, як зазначає ІМІ, проектом пропонується надати акредитованим представникам ЗМІ доступ до хмарного сховища даних департаменту (аудіо-, фото-, відеоматеріали, інформаційні повідомлення, довідки, презентації тощо). Крім того, у проекті передбачається право першочергового надання акредитованим журналістам місця у транспортних засобах під час організації прес-турів, інших виїзних заходів.

«У Чернігівській ОДА обіцяють, що за результатами висловлених експертами зауважень і пропозицій документ буде доопрацьований та розміщений на сайті Чернігівської облдержадміністрації для проведення громадського  обговорення», – повідомляє ІМІ.

Як писав «Детектор медіа», 5 жовтня ІМІ представив результати дослідження «Рада, дружня до медіа: оцінка стану дотримання ЗУ «Про інформацію» у регламентах місцевих рад», реалізованого у рамках проекту ІМІ «Блогери України проти корупції» за підтримки Freedom House.

У грудні депутати Чернігівської обласної ради розглянули звернення ГО «Інститут масової інформації» (ІМІ) та підтримали рекомендацію ІМІ скасувати положення про акредитацію представників засобів масової інформації.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY