detector.media
21.02.2018 13:05
Укроборонпром спростовує публікацію New York Times про корупцію в оборонній сфері України
Укроборонпром спростовує публікацію New York Times про корупцію в оборонній сфері України
У державному концерні Укроборонпром» відреагували на публікацію із заголовком In Ukraine, Corruption Is No Undermining the Military американського видання New York Times від 18 лютого та заявили, що в матеріалі присутні факти перекручення інформації

Відповідна заява концерну опублікована на сайті Укроборонпрому.

«У зв‘язку з тим, що у публікації американського видання New York Times стосовно діяльності ДК "Укроборонпром", присутні факти перекручення інформації маємо наголосити на наступному. Дмитро Максимов, на слова якого спирається матеріал New York Times щодо "авіабудівного заводу у Львові", 11 травня 2017 року спробував винести інформацію з обмеженим доступом, що було зафіксовано співробітниками СБУ та поліції, які прибули на місце подій. Максимов був звільнений через систематичне невиконання ним своїх службових обов‘язків», – повідомляє Укроборонпром.

У заяві концерну також повідомляється, що восени 2017 року були встановлені «факти порушень та недоліків у фінансово-господарській діяльності, а також можливих зловживань керівництвом підприємства ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод"». За повідомленням ДК, керівника підприємства Олександра Кравчука було звільнено, а виявлені матеріали щодо розтрати коштів передано до ГПУ, НАБУ та СБУ.

За повідомленням концерну, з 2014 року до правоохоронних органів було передано 185 матеріалів з ознаками зловживань та корупційних проявів на підприємствах Укроборонрому.

«Нехтування цими фактами та перекручення інформації щодо антикорупційних дій "Укроборонпрому" – неприпустимо», – зазначили в ДК.

Нагадаємо, у 2014 році державний концерн «Укроборонпром» та Міністерство оборони України подали позов на «Дзеркало тижня. Україна», автора тижневика Дмитра Менделєєва та  активіста-волонтера батальйону «Азов» Світлану Зварич. Обидві організації вирішили захистити свою ділову репутацію після публікації в DT.UA статті «"Тінь війни"»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY