detector.media
21.02.2018 10:04
Сущенко розпочав ознайомлення з речовими доказами у своїй справі
Сущенко розпочав ознайомлення з речовими доказами у своїй справі
21 лютого заарештований у Росії український журналіст Роман Сущенко розпочав ознайомлення з речовими доказами у кримінальній справі проти нього

Про це повідомив адвокат журналіста Марк Фейгін у Twitter.

«Сьогодні я і мій підзахисний Роман Сущенко будемо знайомитися з речовими доказами у кримінальній справі в СУ ФСБ. Це означає, що в найближчі дні наслідком буде складено обвинувальний висновок. Далі воно надійде в прокуратуру і після затвердження в суд», – написав адвокат.

Сегодня, я и мой подзащитный Роман Сущенко, будем знакомиться с вещественными доказательствами по уголовному делу в СУ ФСБ. Это означается, что в ближайшие дни следствием будет составлено обвинительное заключение. Дальше оно поступит в прокуратуру и после утверждения в суд.

— Mark Feygin (@FeyginMark) 21 февраля 2018 г.

Як писав «Детектор медіа», незаконно заарештований в Росії український журналіст Роман Сущенко, за словами його адвоката Марка Фейгіна, сподівається, що цього року його обміняють на російських військових.

За словами захисника, із Сущенком він зустрівся у СІЗО 15 лютого. Фейгін зазначив, що журналіст із великою увагою сприйняв слова Президента України про готовність обміняти його на російських військових, затриманих на території України.

7 лютого російський адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно заарештованого в Москві українського журналіста Романа Сущенка, поінформував про поточний графік процесуальних дій і про ймовірну позицію його підзахисного на суді.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи. Згодом адвокат повідомив, що кількість матеріалів у справі, представлених російським слідством, збільшилася з десяти до одинадцяти томів

У січні адвокат журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що вони із підзахисним не встигають до кінця січня ознайомитися з матеріалами справи, тому суд почнеться не раніше лютого.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY