detector.media
19.02.2018 19:03
YouTube-канал російської «Радіо Свобода» могла атакувати російська «фабрика тролів»
YouTube-канал російської «Радіо Свобода» могла атакувати російська «фабрика тролів»
Російська служба «Радіо Свобода» заявляє про ймовірну кібератаку на свій канал у мережі YouTube з боку так званих «інтернет-тролів» та спамерських пошукових роботів. Згідно з повідомленням, на ознаки такої ситуації вказує різке зростання кількості негативних реакцій (дислайків) на одночасно кількох останніх відеозаписах на каналі.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Відповідно до статистики, атака почалася приблизно минулої доби після публікації одного з випусків відеоновин. У ньому, зокрема, йшлося про те, що США звинуватили російських військових в поширенні інтернет-вірусу NotPetya. Повідомляється, що після публікації відеоновин про так звану «фабрику тролів» за кілька годин було зібрано майже 15 тисяч дислайків, тоді як до початку атаки такі випуски новин набирали не більш ніж декілька десятків таких «відгуків».

Згідно з повідомленням, під атаку потрапили також деякі відеоматеріали в YouTube-акаунті телеканалу «Настоящее время», зокрема щодо проекту «Вибори Stories». Дислаків у відео цього проекту більше, ніж переглядів, що може свідчити про атаку ботів.

Співробітники так званої «фабрики тролів» відомі тим, що за грошову винагороду пишуть в соцмережах дописи на підтримку Кремля, а також проводять атаки на незалежні засоби масової інформації і опозиційних блогерів. За непідтвердженою інформацією, «тролі» є проектом російського бізнесмена Євгена Пригожина, якого називають другом президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США висунуло обвинувачення 13 росіянам і трьом російським компаніям у справі про втручання у вибори американського президента у 2016 році. Серед компаній, яким висунули обвинувачення, – «Агентство інтернет-досліджень» (так звана «Російська фабрика тролів»). У переліку обвинувачених - бізнесмен Євген Пригожин, якого в ЗМІ називають «особистим кухарем Путіна». Кремль поки не коментує висунуті звинувачення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY