detector.media
19.02.2018 18:26
В прокат виходить копродукційна військова драма про події на сході України «Іній» (ТРЕЙЛЕР)
В прокат виходить копродукційна військова драма про події на сході України «Іній» (ТРЕЙЛЕР)
1 березня на екрани виходить військова драма литовського режисера Шарунаса Бартаса з Ванессою Параді, створена в копродукції Литви, України, Франції й Польщі за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського кіноцентру, телеканалу АРТЕ (Франція) та Польського Кіноінституту.

Про це повідомляє прес-служба кінотеатру «Жовтень».

За сюжетом стрічки, молода литовська пара Рокас та Інга погоджується доставити автобус із гуманітарною допомогою в Україну. Під час подорожі обставини змінюються, й вони змушені їхати все далі й далі на схід. Перетинаючи безкрайні снігові поля Донбаського регіону, Рокас та Інга поволі проникають у життя звичайних людей, постраждалих від війни. Незважаючи на небезпеку, вони потрапляють на лінію фронту, саме тут починають розуміти цінність життя й наскільки вони близькі один до одного.

Зйомки фільму проходили безпосередньо біля лінії фронту за участі місцевого населення та реальних військових, що в той час перебували в зоні АТО. Всі персонажі, яких дорогою на схід України зустрічає головний герой, – не сценарно прописані ролі, а випадкові люди, реальні історії яких потрапили в канву фільму. У стрічці знялися двоє професійних акторів – польський актор Анджей Хира та французька акторка Ванесса Параді.

У 2017 році фільм було відібрано для участі у програмі секції  «Двотижневик режисерів»  на 70-му Каннському міжнародному кінофестивалі. Також «Іній» брав участь у міжнародній конкурсній програмі 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Нагадаємо, воєнна драма «Іній» режисера Шарунаса Бартаса була висунута від Литви претендентом на премію «Оскар». Стрічка створена в копродукції Литви, України, Франції й Польщі - за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського кіноцентру, телеканалу АРТЕ (Франція) та Польського Кіноінституту. 

15 грудня було оголошено шорт-лист премії «Оскар» в номінації «Кращий іноземний фільм». «Рівень чорного» від України, «Іній» від Литви, а також «Межа» від Словаччини до переліку не потрапили.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY