detector.media
19.02.2018 10:50
Фільм «Ізі» увійшов до шорт-листа італійської кінопремії David di Donatello
Фільм «Ізі» увійшов до шорт-листа італійської кінопремії David di Donatello
Створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) українсько-італійський фільм «Ізі» режисера Андреа Ман’яні увійшов до шорт-листа Італійської національної кінопремії David di Donatello. Переможці будуть оголошені 21 березня у Римі

Про це повідомляє Держкіно з посиланням на сайт Академії італійського кіно.

Нагадаємо, «Ізі» - перший фільм, створений відповідно до Європейської конвенції про спільне кіновиробництво між Україною та Італією. Стрічка була створена за підтримки Держкіно, Міністерства культури Італії та аудіовізуального фонду Фріулі-Венеція-Джулія (Італія). Виробництвом займалися компанії Fresh Production Group (Україна), Bartlebyfilm та Pilgrim Film (Італія). Виробництвом на території Італії займалися компанії Bartlebyfilm і Pilgrim Film.

Левова частка зйомок проходила в Україні. Головну роль виконав Нікола Ночелла, режисер і автор сценарію - Андреа Маньяні. З української сторони помітні ролі зіграли Остап Ступка та Ніна Набока.

31 серпня «Ізі» вийшов у прокат в Італії, а з 14 вересня — і в український прокат. Картина також була показана на Бельгійському кінофестивалі в Остенді та Гельсінському міжнародному кінофестивалі. Загалом, стрічка брала участь в програмах 17-ти міжнародних кінофестивалів.

У французькому місті Аннесі «Ізі» отримав гран-прі 35 Annecy Cinema Italien – фестивалю італійського кіно за межами Італії.

David di Donatello – це престижна італійська нагорода, яку з 1956-го року щорічно вручає Академія італійського кіно (Accademia del Cinema Italiano). Нагорода зроблена у вигляді золотої статуетки – копії статуї Давида скульптора Донателло.

Премія вручається у 24-ох категоріях. Зараз Академію італійського кіно очолює кінорежисер і сценарист Джуліано Монтальдо.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY