detector.media
16.02.2018 15:50
«1+1 медіа» відповіла на звинувачення у ретрансляції російських версій телеканалів Nickelodeon і Nick J
«1+1 медіа» відповіла на звинувачення у ретрансляції російських версій телеканалів Nickelodeon і Nick J
Група «1+1 медіа» стверджує, що надала Національній раді з питань телебачення і радіомовлення підтвердження того, що канали Nickelodeon і Nick J розповсюджуються компаніями MTV Networks Europe і VIMN Netherlands BV, саме власниками прав, ретрансляція відбувається на підставі європейських ліцензій та з дотриманням вимог ЄС.

Про це повідомляється у заяві «1+1 медіа».

У грудні 2017 року власник анімаційних телеканалів Niki Kids і Niki Junior Рудольф Кірнос написав листа до РНБО і Нацради з питань телебачення і радіомовлення з проханням виключити телеканали Nickelodeon і Nick J. зі списку адаптованих в Україні іноземних телеканалів через недостовірну інформацію про ліцензії, завдяки якій канали були включені регулятором до цього списку. Про це повідомляла «Медіаняня». 

У своїх листах Рудольф Кірнос зазначав, що телеканали доступні в кабельних мережах України виключно російською мовою, ліцензія на російську доріжку була видана Роскомнадзором, а дистрибутор каналів в Україні - компанія «1+1 інтернет» з групи «1+1 медіа» - поширює телеканали за договором з російським офісом Viacom (компанією VIMN в країнах СНД і Балтії) тощо. Крім того, в листі зазначалося, що телеканали холдингу, незважаючи на санкції ЄС і США, доступні в кабельних мережах Криму.

Видання нагадувало, що між холдингом «1+1 медіа» і Рудольфом Кірносом триває негласний конфлікт на предмет співзвучності назв Niki Kids і Niki Junior назвам телеканалів Nickelodeon і Nick Jr.

У відповідь на заяву Рудольфа Кірноса до Нацради і РНБО з проханням виключити телеканали Nickelodeon, Nickelodeon HD та Nick J (які дистрибуються «1+1 медіа») зі списку адаптованих в Україні іноземних каналів «1+1 медіа» зазначили, що надали Нацраді з питань телебачення і радіомовлення підтвердження того, що згадані канали розповсюджуються компаніями MTV Networks Europe і VIMN Netherlands BV, саме власниками прав, ретрансляція відбувається на підставі європейських ліцензій та з дотриманням ними вимог ЄС.

Щодо закиду пана Кірноса про ретрансляцію російської версії телеканалу в Україні «1+1 медіа» заявили, що не мають жодних відносин із російським офісом правовласників і працюють виключно через європейську штаб-квартиру.

«Канали Nickelodeon, Nickelodeon HD та Nick J є міжнародним брендом і транслюються у багатьох країнах світу. Nick J транслюється у 117 країнах з мовним супроводженням на 22 мовах, Nickelodeon розповсюджується у 62 країнах на 14 різних мовах, а Nickelodeon HD – у 17 країнах у 4-х мовах. Зазначимо, що сітка мовлення, яка дистрибютується в Україні, є локалізованою та відрізняється від інших версій. У тому числі і російської, - йдеться в заяві. - Окремо хочемо зазначити, що програма передач каналів Nickelodeon, Nickelodeon HD та Nick J створюється в Амстердамі, Нідерланди, де знаходиться великий центр управління Viacom. Звідти і ретранслюється сигнал цих каналів на європейські супутники, зокрема і в Україну».

В «1+1 медіа» вважають, що їх роз’яснення у листі до Нацради є вичерпними і «ставлять крапку в звинуваченнях пана Кірноса, які, ймовірно спричинені тим, що канали пана Кірноса не можуть чесно конкурувати з іншими».

«Виробником контенту, наприклад, Nickelodeon є американські та європейські анімації №1, а у Niki Kids та Niki Junior, які належать пану Кірносу – європейські студії з індійськими титрами. Це дає підстави припускати, що їх країною-виробником цілком може бути Індія. Крім того, сітки каналів Niki Kids та Niki Junior відрізняються між собою лише зміщенням часу виходу програм, однак в цілому дублюють одна одну. Тобто, фактично, ми маємо однаковий контент, який транслюється на двох каналах. Також, якщо звернемо увагу на аналітику за січень 2018 від Oll.TV, єдиної платформи, де присутні усі канали, то можемо самостійно порівняти, на якому рівні у рейтингу попиту глядачів знаходяться Niki Kids та Niki Junior у співвідношенні з іншими дитячими каналами на ринку», - наголошується в заяві.

Автори заяви закликають пана Кірноса «замість звинувачень у посяганні  на нацбезпеку країни самому відповідати своїм же заявам і розпочати з припинення трансляції кліпів на власному дистрибуційному каналі EU Music виконавців, які підтримують політику кремлівських чиновників та виступають із концертами в КРИМу – реперів Тімоті та Luxor, гуртів Serebro і LX24, співачок Ханна і Нюша».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY