detector.media
15.02.2018 10:31
«Юнісон Груп» звинувачує АРМА в спотворенні фактів щодо захоплення приміщень в БЦ «Гулівер»
«Юнісон Груп» звинувачує АРМА в спотворенні фактів щодо захоплення приміщень в БЦ «Гулівер»
У компанії «Юнісон груп» спростовують заяви Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними злочинним шляхом, про відсутність доступу до переданих в управління АРМА приміщень столичного БЦ «Гулівер», один із поверхів якого займала газета «Вести»

У компанії «Юнісон груп» назвали лист АРМА, в якому відомство просить допомоги військової прокуратури у наведенні ладу на трьох поверхах БЦ «Гулівер», перекрученням фактів і намаганням ввести в оману ГПУ і громадськість «з метою провокації».

Про це йдеться у заяві, яку компанія надіслала «Детектору медіа» з проханням висвітлити її позицію і обіцянкою в протилежному випадку звернутися до суду.

У заяві компанії стверджується, що 32 і 33 поверхи БЦ «Гуллівер», «законним власником яких є компанія «Юнісон Груп»», «незаконно утримують і розгромили представники компанії «БЦ Навігатор», яка була визначена АРМА компанією-управителем».

«У «Юнісон Груп» припускають, що цей лист - умисна провокація чиновників АРМА з метою дискредитувати позицію законного орендаря 32-го поверху, яким є медіа-холдинг Вести Україна. Раніше представники медіа-холдингу Вести Україна провели прес-конференцію, в ході якої журналісти вимагали притягнути до відповідальності всіх причетних до атаки на медіа-холдинг і незаконне виселення журналістів з офісу», - зазначається в заяві.

У заяві також цитується коментар адвоката Наталії Шєїної, яка представляє інтереси «Юнісон Груп».

«Усі заяви АРМА про відсутність доступу - це нахабна брехня, провокація і спроби зняти з себе відповідальність за заподіяну шкоду нашій компанії. Це, як і інші незаконні дії чиновників, відповідальних за погроми в БЦ «Гуллівер», буде обов'язково оскаржене нами як в національних, так і європейських судах», - заявляє адвокат.

Нагадаємо, учора, в середу, 14 лютого, «Українська правда» повідомила, що Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними злочинним шляхом, просить прокуратуру втрутитися в ситуацію з приміщеннями столичного ТРЦ «Гулівер», один із поверхів якого займала газета «Вести».

У листі, спрямованому до Головної військової прокуратури Генпрокуратури 14 лютого, зазначається, що 28 вересня 2017 року Печерський райсуд Києва у справі про злочинне угрупування Віктора Януковича та його оточення ухвалив передати приміщення на 31-33 поверхах «Гулівера» площею 1560,7 м кв, 1560,3 м кв та 1339,9 м кв в управління Нацагентства з розшуку й управління активами корупціонерів (АРМА). 

31 січня 2018 року Печерський суд наклав арешт і передав АРМА і приміщення на 1 поверсі торгово-офісного комплексу площею 381,3 м кв.

Оскільки вироки суду не було виконано, 8 лютого правоохоронці забезпечили доступ до приміщень, які передали АРМА. Але того ж дня невідомі штурмували їх, а охорона «Гулівера» відмовилася піднімати правоохоронців, тож вони йшли на 31 поверх пішки.

У цей час нападники, як вказує АРМА, вели за собою представників ТОВ «Юнісон Груп» Олександра Клименко.

13 лютого управитель повідомив, що вхід на 32 та 33 поверхи «Гулівера» заблоковано, як і ліфти, усі комунікації там відключено, а представникам управителя погрожують «фізичною розправою».

За даними АРМА, у передані їй приміщення щодоби вдираються групи чоловіків у камуфляжі й «псують меблі, будують з них барикади, влаштовують бійки з працівниками охоронної фірми управителя». 

Нацагентство просило Головну військову прокуратуру ГПУ невідкладно вжити заходи, аби допомогти АРМА у «наведенні порядку» на 31, 32 та 33 поверхах торгово-офісного комплексу і забезпечити виконання рішень Печерського суду щодо згаданих приміщень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY