detector.media
14.02.2018 17:23
Медведчук заявляє, що переговори з Росією щодо обміну Сенцова та інших ув'язнених «йдуть окремо»
Медведчук заявляє, що переговори з Росією щодо обміну Сенцова та інших ув'язнених «йдуть окремо»
Віктор Медведчук, учасник переговорів в Мінську, кум президента Росії Володимира Путіна, повідомив, що представники України і Росії ведуть перемовини щодо звільнення заарештованих і ув'язнених в РФ громадян України.

Про це він сказав в інтерв'ю російській «Новой газете».

«Ні Захід, ні Україна мовою вимог, ультиматумів, санкцій нічого не доб'ються. Ні від непризнаних республік, ні від Москви. Тут можливий тільки діалог. І ми бачимо, що діалог дає потрібний результат: після 15 місяців гнітючої тиші ми провели обмін в форматі «306 на 74», потім обміняли Надію Козлову на Романа Савкова, ведемо переговори щодо нових обмінів ...», - сказав Віктор Медведчук.

Він також заявив, що обмін 27 грудня 2017 року відбувся виключно завдяки участі Володимира Путіна і патріарха Кирила.

Медведчук підтвердив, що утримувані в РФ громадяни України Олег Сенцов, Олександр Кольченко та інші не мають жодного відношення до обміну в рамках Мінського процесу. За його словами, щодо них переговорний процес «йде окремо».

«Савченко, Солошенко, Афанасьєв - всі вони були звільнені в рамках окремих домовленостей, і ви це знаєте. Можу вас запевнити, що ці переговори ніколи не зупинялися і з приводу Сенцова. Вони йдуть і по Кольченку, Карпюку, Клиху. З приводу Сущенка йдуть попередні переговори, він ще не засуджений. Переговори йдуть постійно, є різні пропозиції, про які, природно, я поки не можу говорити публічно. Але надія на позитивний результат повинна залишатися. Я в це вірю», - заявив Медведчук.

Раніше президент Петро Порошенко в інтерв'ю австрійському виданню Profil заявив, що Україна готова обміняти на журналіста Романа Сущенка, ув’язненого в Росії, затриманих на Донбасі російських солдатів.

Нагадаємо, український режисер, кримчанин Олег Сенцов уперше подзвонив із колонії у російському місті Лабитнангі своїй сестрі Наталії Каплан і і дав зрозуміти, що чекає обміну.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY