detector.media
14.02.2018 16:14
Прокурор і потерпілі у справі про вбивство журналіста Веремія просять для Крисіна жорсткішого вироку
Прокурор і потерпілі у справі про вбивство журналіста Веремія просять для Крисіна жорсткішого вироку
Прокурор пропонує визнати винним Крисіна у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 КК України, і призначити йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на сайт Апеляційного суду.  

Справу розглядатиме колегія суддів у складі: Ященко М. А. (доповідач), Трясун Ю.Р.(суддя), Новов С. О.(суддя).

До суду надійшли чотири апеляційні скарги на вирок: від прокурора ГПУ, представника матері журналіста Катерини Веремій та представника Світлани Кирилаш – дружини В'ячеслава Веремія.

Прокурор просить скасувати вирок Шевченківського районного суду м Києва від 22 грудня 2017 року у зв'язку з неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність, невідповідністю висновків суду першої інстанції фактичним обставинам кримінального правопорушення та особі обвинуваченого через м'якість.

Прокурор пропонує ухвалити новий вирок, яким визнати винним Крисіна у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 КК України, і призначити йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі, зарахувавши, відповідно до ч. 5 ст.72 КК України, в строк відбування покарання перебування Крисіна під вартою з 28 березня по 26 травня 2014 року.

Також прокурор просить суд запобіжний захід Крисіну змінити з особистого зобов'язання на утримання у Київському СІЗО, взявши його під варту в залі судового засідання суду апеляційної інстанції. А також - дослідити у ході апеляційного розгляду докази, що характеризують особу обвинуваченого.

Потерпілі просять для Крисіна позбавлення волі на шість та 7 років.

Як повідомляв «Детектор медіа», 1 березня об 11.00 відбудеться судове засідання в Апеляційному суді Києва у справі з обвинувачення Юрія Крисіна за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (напад на журналіста В’ячеслава Веремія, який загинув у лютому 2014 року).

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. 

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Генеральна прокуратура наполягала на шести роках позбавлення волі для Юрія Крисіна, який бив журналіста. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Медійники та правозахисники наполягають на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна.

З 17 по 29 січня до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку засудженого.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY