detector.media
14.02.2018 15:37
Docudays UA назвав фільми національної конкурсної програми: цього року без короткого метру
Docudays UA назвав фільми національної конкурсної програми: цього року без короткого метру
Національний конкурс Docu/Україна Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA цього року включатиме лише повнометражні стрічки. За словами організаторів, деякі короткометражні фільми українських режисерів, можливо, ввійдуть до програми Docu/Коротко та позаконкурсних програм.

Про це йдеться на офіційному сайті фестивалю.

Програмний директор Docudays UA Геннадій Кофман пояснив, що рішення скласти програму національного конкурсу з повнометражних стрічок пов'язане з тим, що цього року організатори фестивалю отримали дуже сильні роботи саме в повному метрі.

«Щорічно ось уже кілька років ми отримуємо близько 100 заявок від фільмів, створених українськими документалістами або за участю документалістів України. Не ради красного слова скажу, що цього року доводилося вибирати вже серед дуже сильних робіт. І тому дебют національного конкурсу повнометражних фільмів ми з гордістю представимо не лише нашим глядачам, але й великій кількості фестивальних відбірників, дистриб'юторів, представників європейських телеканалів, які відвідають наш фестиваль», - прокоментував пан Кофман.

До національного конкурсу Docu/Україна цього року ввійшли:

Серед цих стрічок є й такі, що створені українськими документалістами в копродукції з європейськими партнерами.

«Утім лише національним конкурсом участь українських документалістів у фестивалі цього року не обмежиться. Фільми наших співвітчизників будуть представлені в міжнародних конкурсних програмах повнометражних і короткометражних фільмів, позаконкурсних і спеціальних програмах», - додав програмний директор фестивалю.

Нагадаємо, національний конкурс Docu/Україна було запроваджено в 2016 році. Тоді він складався з 12 короткометражних стрічок вітчизняних режисерів. 

Нагадаємо, раніше кінофестиваль Docudays UA–2018 оголосив склад журі

Як писав «Детектор медіа» цього року кінофестиваль Docudays UA змінить локацію - замість традиційного Будинку кіно він пройде в кінотеатрі «Жовтень».

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA пройде в Києві 23-30 березня 2018 року.

На фото: кадр з фільму «Whereufrom» Дмитра Лавриненко

Фото: офіційний сайт фестивалю Docudays UA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY