detector.media
13.02.2018 14:12
«Мовити китайською – наша амбітна мрія» - гендиректорка МПІУ UATV
«Мовити китайською – наша амбітна мрія» - гендиректорка МПІУ UATV
Нацрада з питань телебачення та радіомовлення на своєму засіданні 15 лютого розгляне питання щодо можливості видачі ліцензії на мовлення з супутника, який запустить Мультимедійна платформа іномовлення України, і сигнал якого доходитиме до Китаю та Австралії.

Про це генеральна директорка МПІУ UATV Людмила Березовська розповіла в ексклюзивному інтерв’ю ZIKу. 

«Тільки після офіційного дозволу Нацради ми зможемо вийти на новий супутник, який дійсно «досягає» і до Китаю, і до Австралії. Це орієнтовно кінець лютого –початок березня. Китай надважливий стратегічно на міжнародній арені. Австралія – традиційно значне представництво діаспори. Мовити китайською – це дуже амбітна мрія, яку з часом ми здійснимо. Адже кілька мільярдів населення – занадто велика частина світу, щоб її інформаційно ігнорувати», - підкреслила пані Березовська.

«Великі китайськомовна, іспаномовна аудиторії – це наші далекоглядні плани, - сказала вона також. - Нині основна мета – вийти на 100% англійської мови, на 100% російської мови окремих ефірів».

Як повідомляв «Детектор медіа», минулого понеділка, 5 лютого, відбувся офіційний запуск сайту UATV, раніше сайт працював у тестовому режимі. Наразі функціонують три мовні версії - українська, російська, англійська, планується додати арабську та кримськотатарську. 

Нагадаємо, генеральна директорка МПІУ UATV Людмила Березовська в інтерв’ю ZIKу також сказала, що супутниковий телеканал UATV не обирає українську діаспору за кордоном як цільову аудиторію.

«Українська діаспора як цільова аудиторія телеканалу іномовлення України – це, певне, якийсь «шлейф», що залишився з часів УТР», - зауважила пані Березовська. 

Фото: ZIK

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY