detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
13.02.2018 15:45
У мережі обурені серіалом «Чорна кров», який транслюється на каналі «Україна» (ДОПОВНЕНО)
У мережі обурені серіалом «Чорна кров», який транслюється на каналі «Україна» (ДОПОВНЕНО)
У соціальній мережі Facebook з початку місяця обговорюється серіал «Чорна кров», який виходить в ефірі телеканалу «Україна» і викликає в користувачів мережі деякі сумніви щодо справжності українського виробництва

Активіст Андрій Смолій підозрює, що серіал знімався в Росії та демонструвався на каналі «Россия-1» і написав про це пост у мережі.

«Отже, станом на сьогодні жодної інформації про серіал "Чорна кров" на сайті Телеканал Україна досі не з'явилося. 
Це підтверджує підозри що це серіал "Черная кровь" виробництва держави-агресора, який демострувався на рашистському каналі "Россия-1".
Відповідно до цього, о 21.00 будемо бачити. Якщо це рашистський серіал – буду звертатися до Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення та Держкіно», – написав він.

Прем’єра серіалу дійсно відбулася у вересні 2017 року на каналі «Россия». У головних ролях знялися: Марія Порошина, Тетяна Колганова, Дар’я Щербакова, Олег Алмазов, Олексій Демідов та інші. Режисери – Олексій Карелін, Анна Єрофєєва. Продюсери: Олексій Кушаєв, Єгор Юзбашев, Віталій Сиренко.

Наразі з’ясувати виробника серіалу на сайті каналу «Россия» неможливо, бо перегляд відео обмежений для української аудиторії.

Однак на одному з українських сайтів у титрах серіалу зазначені такі компанії-виробники.

На сайті tv.ua є матеріал, у якому повідомляється, що серіал «Чорна кров» знімався в Києві та Білорусі. У свою чергу, на ресурсі «Вокруг ТВ» запевняють, що виробництво – Росія.

На сайті «Кінотеатр.ru» серед країн-виробників зазначені Рося, Білорусь та Україна.

На одному з білоруських сайтів також є повідомлення про зйомки серіалу і участь у них курсантів МНС.

«Детектору медіа» у прес-службі каналу «Україна» повідомили, що серіал знімали ABC Film, «Кінокомпанія Фільм Стрім», «Паламеда продакшн», продюсерський  центр «Фабула», «Проект Продакшн», «Кінематограф» в Україні, Білорусі, Росії та Польщі у 2017 році.

Також у прес-службі повідомили, що прем’єра серіалу відбулася на телеканалі «Україна» 5 лютого 2018 року.

За словами першоно заступника Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) Сергія Неретіна, у базі Держкіно зазначено, що серіал «Чорна кров» – спільного виробництва Польщі, Росії, України та Білорусі.

«Підстав не довіряти цій інформації у нас немає... Адже є фотодокази, які свідчать про те, що якась його частина точно знімалася в Україні. Прокатне посвідчення видане на українську компанію "Фільм Стрім" і в ній зазначено, що права на території України також належать цій компанії», – розказав він «Детектору медіа».

Нагадаємо, Держкіно буде скасовувати державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування 4-серійного серіалу «Чужа доля» з Анастасією Заворотнюк у головній ролі, який вийшов в ефірі телеканалу «Україна» 21 та 22 січня. Як з'ясувалося, серіал було знято в Росії у 2015 році і в оригіналі він має назву «Чужая милая».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY