detector.media
12.02.2018 19:03
Канал іномовлення UATV прагне зацікавити неукраїнську аудиторію – Людмила Березовська
Канал іномовлення UATV прагне зацікавити неукраїнську аудиторію – Людмила Березовська
Генеральна директорка Мультимедійної платформи іномовлення України (МПІУ) UATV Людмила Березовська заявила, що супутниковий телеканал UATV не обирає українську діаспору за кордоном як цільову аудиторію.

Про це вона сказала в інтерв’ю телеканалу ZIK.

«Українська діаспора як цільова аудиторія телеканалу іномовлення України – це, певне, якийсь «шлейф», що залишився з часів УТР», - відповіла Людмила Березовська на питання журналіста: «Цільова аудиторія UATV – переважно українці за кордоном, діаспора. Чи маєте на меті зацікавити Україною іноземного глядача, не українця? Якщо так, яким чином?».

«На нинішню цільову аудиторію UATV вказує наш контент, 50% якого становлять програми англійською мовою, 40% – російською, приблизно 5% – українською, решта часу ділять між собою програми арабською та кримськотатарською мовами. Так, українська діаспора Канади і США має змогу дивитися наш канал, бо розуміє англійську. Але якщо хтось з наших співвітчизників хоче дивитися новини з України українською, – то зараз це не проблема, був би лише доступ до Інтернету. Нині є багато українських телеканалів, які відкрито "стрімлять" у соцмережах…», - сказала гендиректорка МПІУ UATV.

Вона сказала, що каналу іномовлення набагато важливіше зацікавити неукраїнську аудиторію. «Крок за кроком нам це вдається і наша аудиторія збільшується. І останні включення – приміром, у кабельні мережі Slovak Telecom і Antik Telecom (Словаччина), «Акнет» (Киргизька Республіка) або IBM+ Records Inc. (Канада) – свідчать про те, що телеканал іномовлення України цікавий не тільки українській діаспорі. Думаю, незабаром з’явиться ще кілька приводів для розмови про збільшення зарубіжної аудиторії UATV», - розказала Людмила Березовська.

Нагадаємо, супутниковий український канал іномовлення UATV планує вийти в ефір із новою туристичною програмою про Україну.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY