detector.media
12.02.2018 10:35
Триває прийом заявок на участь у Единбурзькому міжнародному кінофестивалі
Триває прийом заявок на участь у Единбурзькому міжнародному кінофестивалі
Цьогорічний, 72-й, кінофестиваль в Единбурзі (Великобританія), який пройде з 20 червня по 1 липня, чекає на українські фільми

Про це повідомляється на сайті Державного агентства України з питань кіно.  

Подавати заявки можна до 15 лютого за правилами.

Започаткований у 1947 році Единбурзький міжнародний кінофестиваль є одним із найстаріших постійно діючих кінофестивалів у світі. Його місія — бути в авангарді яскравої та успішної кіноіндустрії та сприяти розвитку культури в Шотландії, йдеться в повідомленні.

Як повідомляв «Детектор медіа», виконавча директорка Української кіноасоціації Вікторія Ярмощук заявила, що українські стенди та заходи, спрямовані на просування України на міжнародних кіноринках, які розпочнуться у лютому на 68-му Берлінському міжнародному кінофестивалі, продовжаться і на інших важливих кінофорумах впродовж року.

«Дуже важливо, що кіноіндустрія і Держкіно разом працюють над створенням кіно в Україні. Це триває вже другий рік, і ми бачимо результат. Кіно - це не тільки творчість, а й бізнес, велика індустрія. Тому важливо працювати не тільки спільно, а й за чітким планом. Саме тому ми продумали, у яких міжнародних кіноіндустріальних заходах Україні важливо взяти участь. Тобто Український стенд у Берліні - це тільки перша ластівка», - сказала Вікторія Ярмощук.

За її словами, після «Берлінале» заплановано спільними зусиллями організувати Українські стенди на Пекінському кінофестивалі у квітні, традиційно на Каннському кінофестивалі у травні, на фестивалі анімаційних фільмів в Ансі (Франція) у червні. 

Фото: Facebook Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY