detector.media
12.02.2018 09:54
Учасниця Pussy Riot передала половину грошей від продажу своєї книги на підтримку Сенцова
Учасниця Pussy Riot передала половину грошей від продажу своєї книги на підтримку Сенцова
Учасниця російської панк-рок-групи Pussy Riot Марія Альохіна передала половину грошей від продажу своєї книги Riot Days на підтримку кримського режисера Олега Сенцова, ув'язненого в Росії

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на сторінку активістки у Facebook.

«Під обкладинкою багато різних смішних і не дуже історій. Про ментів і тюремників, про засніжену тайгу, про протест pussy riot від церкви до одиночної камери. Загалом, книжка про пошук свободи в різних локаціях і погодних умовах... Минулого літа ми вирішили, що хочемо видати її (книгу Riot Days) і в Росії, але через брак черги видавців зробили це самі. Так що вийшов самвидав. Пітерський. Я буду дуже рада, якщо у вас буде моя книжка... Половину того, що ми надрукували, вже немає, гроші ми передали на захист Олега Сенцова», – написала Альохіна в Facebook.

Як повідомляв «Детектор медіа», нещодавно українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, засудженого в Росії на 20 років колонії, нагородили орденом «За мужність» імені Андрія Сахарова.

Український режисер перебуває у виправній колонії №8 «Білий ведмідь» в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу.

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

За повідомленнями, стан здоров’я Олега Сенцова в колонії на Ямалі різко погіршився: перебуваючи у російських колоніях, він сильно схуд, погано харчувався, у нього почалися проблеми із серцем.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY