detector.media
11.02.2018 12:31
У Китаї створюють тотальну систему розпізнавання осіб громадян - Amnesty International стурбована
У Китаї створюють тотальну систему розпізнавання осіб громадян - Amnesty International стурбована
Сонячні смарт-окуляри для поліцейських розробила китайська компанія LLVision Technology Co. Вони зовні схожі на Google Glass, обладнані камерою і пов'язані з базою даних правоохоронних органів.

Про це повідомляє «Медуза» з посиланням на інформацію іноземних ЗМІ.

Щоб перевірити підозрілу особу, поліцейському треба подивитися на неї з відстані не більше п'яти метрів і з ракурсу, коли видно не менше 70% обличчя. Система розпізнавання облич автоматично почне шукати збіги в базі даних; на пошук потрібно 2-3 хвилини. Якщо збіг знайдено, система повідомить ім'я і домашню адресу людини.

Першими пристрій почали використовувати поліцейські міста Чженчжоу в китайській провінції Хенань. З 1 лютого вони надягають смарт-окуляри під час чергування на залізничному вокзалі Чженчжоу, денний пасажиропотік якого зазвичай виростає з 60 до 90 тисяч осіб під час китайського нового року. За півтора тижні використання смарт-окулярів поліція затримала з їх допомогою сімох людей, підозрюваних в різних злочинах - від дорожніх аварій до викрадення людей. Ще 26 осіб було затримано за те, що користувалися фальшивими ID-картами.

Новий гаджет китайських поліцейських стурбував західних правозахисників.

«Якщо кожного поліцейського можна забезпечити окулярами з технологією розпізнавання осіб, китайська система спостереження стане ще більш всюдисущої», - заявив Вільям Ні, фахівець з Китаю в міжнародній правозахисній організації Amnesty International.

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» вважає, що сервіс iCloud може використовуватись для спостереження за журналістами у Китаї.

Організація звертає увагу на те, що Apple погодилася з березня передати доступ до даних китайських користувачів на iCloud компанії з КНР. Правозахисники радять китайським журналістам подбати про запобіжні заходи безпеки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY