detector.media
10.02.2018 11:16
Суд у Москві рекомендував дозволити журналісту Алі Ферузу залишити Росію
Суд у Москві рекомендував дозволити журналісту Алі Ферузу залишити Росію
Суддя Басманного суду Москви Олена Ленська заявила, що журналіст «Новой газеты» Алі Феруз має право подати заяву судовим приставам з проханням виїхати з Росії в третю країну за умови пред'явлення відповідних документів.

Про це йдеться у повідомленні  «Новой газеты».

При цьому заступниця старшого судового пристава в міжрайонному відділі судових приставів по адміністративному видворенню міста Москви Марина Кукса попросила у Басманного суду роз'яснення щодо другого рішенням про адміністративне видворення Алі Феруза.

Журналіст є громадянином Узбекистану й три роки він намагався отримати статус біженця в Росії, проте в МВС Росії йому відмовляли. Журналіст є автором ряду гострих статей про становище мігрантів у столиці. На думку колег Феруза та за оцінками правозахисної організації Amnesty International, у разі депортації в  Узбекистан йому загрожує ув’язнення та тортури. Алі Феруз був затриманий поліцією у серпні 2017 року за «адміністративні правопорушення», які передбачають безумовну депортацію до Узбекистану.

Рішення  про депортацію Феруза було призупинене через розгляд його скарги в Європейському суді з прав людини.  22 січня Верховний суд скасував рішення про видворення та передав справу Феруза знову на розгляд.

«Новая газета», з якою співпрацював Феруз, нещодавно була оштрафована на 400 тис. рублів (понад 198 тис. гривень) за незаконне притягнення до трудової діяльності іноземного громадянина.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY