detector.media
09.02.2018 10:34
Постраждалий журналіст розповів, чому справою нардепа Пономарьова займатиметься СБУ
Постраждалий журналіст розповів, чому справою нардепа Пономарьова займатиметься СБУ
Журналіст видання «Цензор.НЕТ» Іван Марусенко, у якого нардеп Олександр Пономарьов у кулуарах Верховної Ради відібрав телефон, розповів, що дав свідчення в прокуратурі і що справу передадуть у СБУ, позаяк ДБР ще не розпочало роботу.

Про це повідомляє «Цензор.НЕТ» .

«Сьогодні (8 лютого - ред.) дав свідчення в прокуратурі Києва щодо вчорашнього прикрого інциденту з віджатими телефонами нардепом Пономарьовим. Справу передадуть у СБУ», - сказав Іван Марусенко. За його словами, з нього взяли підписку про нерозголошення таємниці слідства.

Він також розповів, що, згідно із законом, справами, де фігурують народні депутати, повинен займатися новий правоохоронний орган - Державне бюро розслідувань, у прокуратури таких повноважень немає. Однак робота ДБР ще не почалася, тому справою Пономарьова займатиметься СБУ.

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 лютого народний депутат із групи "Воля народу" Олександр Пономарьов у кулуарах Верховної Ради вихопив із рук і забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента інтернет-видання «Цензор.НЕТ» Івана Марусенка, який знімав на камеру телефону коментар нардепа.

Пономарьов вихопив мобільний телефон із рук Марусенка і поклав собі в кишеню, заявивши, що віддасть його, «коли вийдемо на вулицю і там поговоримо». Після чого політик вихопив ще один мобільний у іншого журналіста і теж заховав у кишеню. У відповідь на зауваження журналістів Пономарьов звинуватив їх у провокації і звернувся до охоронців з вимогою вигнати журналістів з будівлі парламенту.

Того ж дня прокуратура міста Києва порушила кримінальне провадження щодо перешкоджання народним депутатом України Олександром Пономарьовим професійній діяльності журналістів, зокрема, журналіста «Цензор.НЕТ» Івана Марусенка.

«За наслідками інциденту, який мав місце 7 лютого в приміщенні Верховної Ради України, прокуратурою міста Києва розпочато кримінальне провадження щодо перешкоджання народним депутатом України Олександром Пономарьовим професійній діяльності журналістів», - повідомила прокуратура.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідування за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY