detector.media
07.02.2018 19:03
В аеропорті Праги пройшла акція з вимогою звільнення Сущенка й інших в’язнів Кремля (ВІДЕО)
В аеропорті Праги пройшла акція з вимогою звільнення Сущенка й інших в’язнів Кремля (ВІДЕО)
В аеропорті столиці Чехії, Праги, 7 лютого зібралися активісти, які вимагають звільнення утримуваного в Росії українського журналіста Романа Сущенка й інших громадян України, що перебувають за гратами в РФ.

Про повідомляє «Радіо Свобода»

Активісти зібралися в залі прильоту з іменними табличками «в’язнів Кремля», щоб «марно чекати» на їхнє повернення.

Акція «Марне очікування» 7–8 лютого відбувається в багатьох аеропортах світу. Ініціатором флеш-мобу третій рік поспіль став чеський активіст Отакар Ван Гемунд.

Акція присвячена дню народження українського журналіста Романа Сущенка (8 лютого).

За словами активістів, вони хочуть звернути увагу на справу українських і кримськотатарських в’язнів, незаконно утримуваних у російських тюрмах.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи. Згодом адвокат повідомив, що кількість матеріалів у справі, представлених російським слідством, збільшилася з десяти до одинадцяти томів

У січні адвокат журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що вони із підзахисним не встигають до кінця січня ознайомитися з матеріалами справи, тому суд почнеться не раніше лютого.

24 січня, Московський міський суд продовжив українському журналістові термін арешту ще на два місяці - до 30 березня 2018 року.

Фейгін подав апеляційну скаргу на рішення суду про продовження утримання його підзахисного під вартою до 30 березня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY