detector.media
07.02.2018 16:52
У кулуарах Ради нардеп Пономарьов перешкоджав журналісту Марусенку знімати на телефон
У кулуарах Ради нардеп Пономарьов перешкоджав журналісту Марусенку знімати на телефон
Народний депутат з групи «Воля народу» Олександр Пономарьов у парламентських кулуарах відібрав у кореспондента інтернет-видання «Цензор.НЕТ» Івана Марусенка, який знімав на телефон його коментар, мобільний.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Нардеп Сергій Соболєв на брифінгу розповідав про схему закупівлі машинного мастила для військ, яке призвело до поломки техніки і цитував рішення суду щодо вилучення документації у компанії «Агринол», власником якої є Олександр Пономарьов.

Після брифінгу Пономарьов у кулуарах Ради підійшов до Соболєва і почав щось йому емоційно розповідати. Соболєв попросив Пономарьова почекати, поки він відповість на запитання журналістів. Кореспондент «Цензор.НЕТ» вирішив зняти діалог депутатів на відео. Зйомці перешкоджала спочатку помічниця Пономарьова, а потім і сам депутат, який обізвав журналістів «журналюгами» і звинуватив у тому, що вони нібито підглядають за приватною бесідою.

Пономарьов вихопив мобільний телефон із рук Марусенка і поклав собі в кишеню, заявивши, що віддасть його, «коли вийдемо на вулицю і там поговоримо». Після чого політик вихопив ще один мобільний у іншого журналіста і теж заховав у кишеню. У відповідь на зауваження журналістів Пономарьов звинуватив їх у провокації і звернувся до охоронців з вимогою вигнати журналістів з будівлі парламенту.

Потім Пономарьов забрав одяг у гардеробі і попрямував до виходу, ігноруючи прохання і вимоги журналістів повернути телефони. Паралельно він погрожував журналісту «Цензор.НЕТ».

«Я не сяду, не переживайте. Ви сядете. Будете відповідати. Я не знаю, де ваш телефон», - заявив він, намагаючись вихопити і третій мобільний із рук журналіста.

Згодом нардеп обидва телефони повернув їх власникам.

Редакція «Цензор.НЕТ» розцінює вчинок Пономарьова як перешкоджання журналістській діяльності та вважає це підставою для відкриття кримінального провадження, наголошується у повідомленні.

«За 7 років роботи парламентським кореспондентом не пам'ятаю такого зухвалого і нахабного ставлення до журналістів з боку депутатського корпусу. Депутат Пономарьов мало того, що почав говорити журналістам, де і як вони повинні знімати, ще й вихопив камеру, позбавивши мене можливості виконувати свою роботу. При цьому, якби не зчинився скандал, то я думаю, що свого телефона я б більше не побачив. Крім того, Пономарьов негідно прикривався своєї депутатською недоторканністю. Навіть найбільш агресивно налаштовані «регіонали» не дозволяли собі вихоплювати і забирати камеру», - прокоментував інцидент сам Іван Марусенко.

Як повідомляв «Детектор медіа», днями журналістці видання «Тиждень» Ганні Чабарай священник перешкоджав фотографувати сутичку, що виникла під час акції біля Десятинної церкви. 

«Я знімала на фотокамеру анонсовану акцію біля Десятинного монастиря. Між активістами й захисниками монастиря виникла суперечка, один зі священиків щось їм казав і хрестив рукою, - розповіла Ганна Чабарай. - Я це сфотографувала. Він побачив, підійшов до мене і почав стукати рукою по камері й моїй руці. Я обурилася. Він сказав, що не хоче, аби його знімали. Я відповіла, що тут публічне місце, я виконую свою роботу й він не має права так робити. Після цього він пішов». Вона уточнила, що священик її не бив, але поводився по-хамськи.

Фото: Слово і Діло

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY