detector.media
07.02.2018 14:20
Виконавчою директоркою Українського культурного фонду обрано Юлію Федів
Виконавчою директоркою Українського культурного фонду обрано Юлію Федів
У середу, 7 лютого, на відкритому засіданні члени Наглядової ради Українського культурного фонду більшістю голосів обрали на посаду виконавчого директора Фонду Юлію Федів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

Юлія Федів розповіла про своє бачення місії Фонду.

«Створення Українського культурного фонду є важливою подією для української культурної спільноти. Згідно Закону, на нього буде покладено важливі функції підтримки якісних українських культурних проектів, промоція українського культурного продукту в Україні та за її межами, тому вважаю важливим розробку якісної стратегії діяльності фонду на перший та майбутні роки його діяльності», - сказала вона.

За словами пані Федів, першочергово необхідно визначити структуру Фонду, сформувати високопрофесійну команду, розробивши прозорі та конкурентоздатні критерії оцінювання проектних заявок, налагодити постійно діючий якісний канал комунікації з основними стейкхолдерами культурної сфери України.

Серед основних цілей -  сприяння розвитку  та модернізації сектору культури,  підтримка культурного потенціалу країни та розвиток культурного креативного простору, створення грантових програм, залучення досвіду кращих європейських практик та створення фахових експертних рад.

Як повідомляв «Детектор медіа», на посаду виконавчого директора Українського культурного фонду претендували 13 осіб. Відповідний список було оприлюднено на сайті Мінкульту.

Нагадаємо, 19 січня міністр культури Євген Нищук призначив головою Українського культурного фонду Марину Порошенко. За її кандидатуру одноголосно проголосували всі члени Наглядової ради Фонду.

Згодом режисерка, керівниця ГО «Новий Донбас» Лариса Артюгіна розповіла «Відеотеці», що вважає таке призначення демонстрацією неповаги до експертного середовища, людей, дотичних до сфери культури, та взагалі - українського народу

Фото: mincult.kmu.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY