detector.media
07.02.2018 12:14
Сущенко, як і раніше, не визнає провину і не дає свідчень - Фейгін
Сущенко, як і раніше, не визнає провину і не дає свідчень - Фейгін
Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно заарештованого в Москві українського журналіста Романа Сущенка, поінформував про поточний графік процесуальних дій і про ймовірну позицію його підзахисного на суді.

Про це пан Фейгін адвокат розповів кореспондентові Укрінформу. 

«Ми з моїм підзахисним незабаром закінчимо ознайомлення з матеріалами справи. Після цього станеться низка дій. Нам висунуть обвинувачення, ми ознайомимося, подамо клопотання, отримаємо відповідь на нього. Після чого справа перейде на розгляд до Мосміськсуду. Це може статися до кінця лютого. Позиція Романа Сущенка залишається незмінною - він не визнає провину, не надає свідчень», - сказав Марк Фейгін.

За його словами, швидше за все, такою ж буде позиція його підзахисного під час суду. Водночас вона може коригуватися залежно від дій головного і єдиного свідка звинувачення - давнього знайомого Сущенка.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи. Згодом адвокат повідомив, що кількість матеріалів у справі, представлених російським слідством, збільшилася з десяти до одинадцяти томів

У січні адвокат журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що вони із підзахисним не встигають до кінця січня ознайомитися з матеріалами справи, тому суд почнеться не раніше лютого.

24 січня, Московський міський суд продовжив українському журналістові термін арешту ще на два місяці - до 30 березня 2018 року.

Фейгін подав апеляційну скаргу на рішення суду про продовження утримання його підзахисного під вартою до 30 березня.

Фото: Укрінформ 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY