detector.media
06.02.2018 17:05
Визначено майбутніх лауреатів премії імені Лесі Українки
Визначено майбутніх лауреатів премії імені Лесі Українки
Комітет із присудження премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва на своєму засіданні 6 лютого вирішив рекомендувати до відзначення урядовою нагородою трьох митців.

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» з 24 висунутих на здобуття премії видань переможцем визнано письменницю Марію Морозенко та її повісті «Іван Сірко – великий характерник. Іван Сірко – Славетний Кошовий» («Видавництво Старого Лева») , «Я закохалася» (ВЦ «Академія»).

У змаганні в номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» переміг доробок художниці Катерини Іванової – оформлені нею книжки «Йде до нас колядочка», «Лісовий урок» Станіслава Шаповалова та «Пісня тоненької очеретини» Василя Чухліба, що вийшли у видавництві «Авіаз».

У номінації  «Кінотвори для дітей та юнацтва» Комітет більшістю голосів присудив премію  анімаційному серіалу Степана Коваля «Професіонал» (ТОВ «Новаторфільм»).

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» премію за 2017 рік вирішено не присуджувати.

З повним переліком висунутих на здобуття премії робіт можна ознайомитись на офіційному сайті Держкомтелерадіо.  

Нагадаємо, премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори  для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Організаційне забезпечення роботи Комітету з присудження премії імені Лесі Українки здійснює Держкомтелерадіо. В установленому порядку він вносить пропозиції Комітету до Кабінету Міністрів України для прийняття рішення про присудження премій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY