detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
06.02.2018 11:43
Стратегія інформаційної реінтеграції Донбасу ще не прийнята – Джапарова
Стратегія інформаційної реінтеграції Донбасу ще не прийнята – Джапарова
«Стратегія інформаційної інтеграції окремих територій на Сході України, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та територій, прилеглих до району проведення антитерористичної операції» Міністерства інформаційної політики України очікує на затвердження Кабінетом Міністрів

Про це «Детектору медіа» розказала перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

«Дорожня карта цієї Стратегії була прийнята у грудні 2016 року, а сам документ фактично мав бути прийнятий кілька місяців тому. Коли документ проходив вже друге коло узгодження, були рекомендації дочекатися закону про деокупацію і, відповідно, в разі, якщо цей закон прийнято, корегувати цю Стратегію. Тому цей процес було притримано. Наразі Стратегія очікує на прийняття Кабінетом Міністрів України», – пояснила пані Джапарова.

Попри це, як зауважила заступниця міністра, Стратегія реалізується.

«Ми її фактично вже другий рік поспіль реалізовуємо через інформаційні компанії по Донбасу, через контент, який ми робимо по Донбасу. В тому числі через газети, комікси, книги», – уточнила пані Джапарова.

За словами заступниця міністра, така сама кампанія є й по анексованому Криму.

Зокрема у самому документі зазначено, що «метою Стратегії є: створення на рівні свідомості жителів підконтрольної та непідконтрольної частин Донецької та Луганської областей передумов для прийняття процесу реінтеграції непідконтрольної території області в Україну».

Одними із завдань Стратегії є «нейтралізація та протидія інформаційному впливу, що несе загрозу національній безпеці України» та «створення єдиного моніторингово-аналітичного координаційного центру на базі Міністерства інформаційної політики України з розробки та реалізації державної інформаційної політики щодо Донецької та Луганської областей».

Зазначено, що реалізація документу має здійснюватися за рахунок держбюджету і розрахована на період до 2020 року включно з щорічним переглядом та актуалізацією.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року про Стратегію говорив міністр інформаційної політики України Юрій Стець. Радником Стеця з інформаційної реінтеграції Донбасу було призначено Дмитра Ткаченка.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY