detector.media
04.02.2018 17:02
Фільм про Віктора Цоя режисера Кирила Серебренникова, арештованого у Росії, вийде на екрани цього року
Фільм про Віктора Цоя режисера Кирила Серебренникова, арештованого у Росії, вийде на екрани цього року
Видання Variety опублікувало перші кадри з фільму «Літо» російського режисера Кирила Серебренникова, який зараз перебуває під домашнім арештом у Москві (РФ) через звинувачення у розкраданні державного фінансування для театрального колективу «Сьома студія» у 2011 році.

Про це повідомляє «Медуза».

Фільм «Літо» розповідає про стосунки рок-співака Віктора Цоя з Майком Науменко і його дружиною Наталею. Дія фільму відбувається в Ленінграді влітку 1981 року.

Variety повідомляє, що права на показ картини придбала кінокомпанія Charades. За даними видання, творці фільму закінчують роботу над уже знятим матеріалом. Передбачається, що стрічка вийде в другому кварталі 2018 року.

Кирило Серебренников почав знімати «Літо» в кінці липня 2017 року. 22 серпня його затримали на зйомках за підозрою в розкраданні бюджетних грошей, виділених на театральний проект «Платформа».

Режисер відкидає звинувачення, називаючи їх «абсурдними». Російські та світові діячі культури неодноразово зверталися з листами на підтримку режисера і вимогою звільнити його.

Президент Росії Володимир Путін у відповідь на критику щодо переслідування незгодних із ним діячів культури, заявив, що справа Серебренникова не пов’язана з його творчою діяльністю.

Серебренников брав участь в антиурядових протестах і висловлювався проти зростання впливу Російської православної церкви.

Нагадаємо, режисер Кирило Серебренников був затриманий у Санкт-Петербурзі 22 серпня 2017 року і доставлений до Москви. Слідство вважає, що він організував розкрадання 68 млн руб, виділених для заснованої ним театральної трупи «Сьома студія».

23 серпня Серебренникова помістили під домашній арешт.

4 вересня суд частково задовольнив апеляційну скаргу адвоката та дозволив Серебренникову щоденні прогулянки з 18:00 до 20:00.

У жовтні Басманний суд Москви подовжили термін домашнього арештурежисеру і керівнику «Гоголь-Центру» Кирилу Серебреннікову подовжили арешт строком на три місяці, до 19 січня 2018 року.

У січні 2018 року сума збитків по кримінальній справі російського режисера, художнього керівника «Гоголь-центру» Кирила Серебренникова зросла майже вдвічі – з 68 млн до 133 млн руб. Басманний суд Москви продовжив до 19 квітня домашній арешт художньому керівникові «Гоголь-центру» Кирилу Серебренникову.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY