detector.media
03.02.2018 17:06
У Києві завершуються зйомки документального фільму про Казимира Малевича
У Києві завершуються зйомки документального фільму про Казимира Малевича
Знімальна група завершує роботу над документальним фільмом «Малевич» (робоча назва «Чорний квадрат»), що створюється за підтримки Держкіно.

Про це повідомляє Держкіно.

Продюсер фільму Олег Щербина повідомив, що документальна стрічка «Малевич» є українсько-італійською копродукцією, у якій Україна є мажоритарієм:.

«Фільм перебуває на завершальному етапі виробництва. Ми вже думаємо над його просуванням на європейські та світові кінофестивалі, а також над найбільш сприятливим часом виходу стрічки в український прокат», - сказав він.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко розповів, у чому, на його думку, полягає особливість та важливість цієї стрічки: «Ця тема є зараз дуже актуальною, бо перед нами постала необхідність повертати такі постаті, як Казимир Малевич, до українського культурного дискурсу, реприватизовувати їх. Також цікаво, що це фільм-відкриття – дуже цікавий жанр документалістики – і підтримка такого жанру є для нас також пріоритетною».

Один із режисерів картини Володимир Луцький розповів, що головна мета картини полягає у тому, щоб люди дізналися правду: «В Україні Малевич написав свої перші картини, а коли через роки повернувся додому, у його картинах з’явилися фарби, тому наш фільм більшою мірою стосується саме того періоду творчості Казимира, який він провів на Батьківщині».

Член правління та співзасновник УКМЦ Геннадій Курочка зауважив: «У Росії мало хто знає, шо Малевич народжений в Україні. Цей фільм має стати відповіддю на просування ідеї «русского мира».

Нагадаємо, проект фільму «Чорний квадрат» став одним із переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно. Виробництвом стрічки займається компанія Fresh Production Group. Режисують картину Ігор Малахов та Володимир Луцький. Зйомки фільму проходили в Україні, Польщі та США. Стрічка включатиме в себе коментарі світових діячів мистецтва, а також сучасних українських художників і діячів культури.

Картина розповість про життя і творчість одного із найвідоміших художників ХХ ст. Казимира Малевича та його вплив на світову культуру. Основна ідея фільму – розповісти про зв’язок художника з Україною та його повернення до Києва наприкінці 20-их років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY