detector.media
02.02.2018 18:35
Іллєнко заявляє, що зараз в Україні знімається півсотні повнометражних фільмів
Іллєнко заявляє, що зараз в Україні знімається півсотні повнометражних фільмів
Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що Україна дуже активно знімає кіно, і чимало проблем кіновиробництва на сьогодні вирішені, проте актуальною залишається проблема кінодистрибуції та промоції вітчизняних стрічок.

На цьому він наголосив під час прес-конференції 2 лютого, повідомляє «Укрінформ».

«Одним з найголовніших викликів української кіноіндустрії на сучасному етапі є становлення кінодистрибуції та промоції. Щодо процесів виробництва, то тут багато проблем вже вирішено. З'являється багато фільмів, просто зараз півсотні повнометражних фільмів перебувають на різних етапах виробництва. І це лише ті, які виходять за підтримки Держкіно. Постає актуальна проблема донесення цих стрічок до глядачів», - підкреслив Пилип Іллєнко

Він зазначив, що кінотеатральний ринок України поки що невеликий, і кількість  дистриб'юторів на ньому не може задовольняти наявний рівень виробництва. 

Іллєнко також подякував кінотеатру «Жовтень», який впродовж багатьох років активно пропагує українське кіно і нині започаткував новий проект на підтримку та розвиток бренду «українське кіно». 

«Я дуже радий з того, що кінотеатр "Жовтень" виконує функцію донесення українських фільмів до глядача. Треба працювати з глядачем, і тоді з'явиться інтерес і будуть касові збори», - переконаний голова Держкіно. 

Нагадаємо, у жовтні минулого  року голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що якщо український кінопрокат і далі розвиватиметься лише як структура, що обслуговує виключно інтереси іноземного кіно, на часі є запровадження значно більш суворих санкцій за порушення встановлених законом квот на показ національних фільмів, а також механізмів контролю за їх виконанням. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY