detector.media
02.02.2018 17:06
Роман Сущенко написав відповідь на лист письменників-членів ПЕН-клубу
Роман Сущенко написав відповідь на лист письменників-членів ПЕН-клубу
Незаконно заарештований в Москві кореспондент «Укрінформу» Роман Сущенко написав відповідь членам ПЕН-клубу, літераторам зі Швеції та Німеччини.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Вітаю вас, мої дорогі колеги - шановні представники ПЕН-клубу, Мортен Блумквіст, Анніка Тор, Ширван Нюрей, Бенніт О. і Ганс Поппель. Дозвольте мені подякувати вам за теплі щирі слова підтримки на мою адресу. Дуже зворушили. Напередодні Різдва був радий прочитати точні, наповнені глибоким сенсом, прямотою і щирістю рядки. Шляхи Господні несповідимі. Ми дізналися один про одного за сумних обставин. Будьмо знайомими. Для мене це велика честь», - написав Роман Сущенко.

Для відповіді письменникам, поетам і журналістам зі Швеції й Німеччини він обрав знайдений у тюремній бібліотеці в Лефортово вірш «Противошаг» класика німецької літератури, австрійської барокової поетеси XVII століття Катаріни Регіни фон Грайфенберг. «Воістину праведні слова», - резюмує український журналіст.

Також Сущенко повідомляє, що отримав приємну звістку, що під час свят на його ім'я в «Укрінформ» надійшли вітальні листівки від ПЕН-Клубів Великої Британії, Тасманії, Австрії, Бельгії та інших країн.

Через цензуру Роман  Сущенко змушений писати листи російською мовою.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з матеріалами справи.

У січні адвокат журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, Марк Фейгін заявив, що вони із підзахисним не встигають до кінця січня ознайомитися з матеріалами справи, тому суд почнеться не раніше лютого.

24 січня, Московський міський суд продовжив українському журналістові термін арешту ще на два місяці - до 30 березня 2018 року.

Фейгін подав апеляційну скаргу на рішення суду про продовження утримання його підзахисного під вартою до 30 березня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY