detector.media
01.02.2018 10:03
Олега Сенцова нагородили орденом «За мужність» імені Андрія Сахарова
Олега Сенцова нагородили орденом «За мужність» імені Андрія Сахарова
Нагороду вручили в Києві сестрі режисера Наталії Каплан

Українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, засудженого в Росії на 20 років колонії, нагородили орденом «За мужність» імені Андрія Сахарова.

Про це повідомляє «Крим.Реаліі».

Нагороду вручили в Києві сестрі Сенцова Наталії Каплан.

Український режисер перебуває у виправній колонії №8 «Білий ведмідь» в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу.

Нагадаємо, орденом «За мужність» імені Андрія Сахарова нагороджено також заарештованого у Москві українського журналіста Романа Сущенка. У середу, 31 січня, ордени «За мужність» імені Андрія Сахарова, що вручають «сучасним публіцистам, які стоять на стороні правди», вручили кримському журналістові Миколі Семені, а також проекту «Радіо Свобода» «Крим.Реалії».  

Як повідомляв «Детектор медіа», кримчанина Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

За повідомленнями, стан здоров’я Олега Сенцова в колонії на Ямалі різко погіршився: перебуваючи у російських колоніях, він сильно схуд, погано харчувався, у нього почалися проблеми із серцем.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY