detector.media
31.01.2018 17:03
НАЗК склало адмінпротокол щодо першого заступника голови Держкіно Сергія Неретіна – Іллєнко
НАЗК склало адмінпротокол щодо першого заступника голови Держкіно Сергія Неретіна – Іллєнко
Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив, що Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про адміністративне правопорушення стосовно його першого заступника Сергія Неретіна через невчасне подання щорічної електронної декларації за 2016 рік

Про це пан Іллєнко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Голова Держкіно зазначає, «що наприкінці березня 2017 року, з вини самого ж НАЗК, веб-сайт, через який подавалися електронні декларації, не працював, або працював зі збоями, і велика кількість державних службовців не мала можливості вчасно подати свої декларації. Серед них опинився і Сергій Неретін».

Пан Іллєнко виклав у мережу скріншоти з комп’ютера пана Неретіна.

Пан Іллєнко вважає, що дії НАЗК можуть призвести до звільнення всього керівництва Держкіно.

«Спроба НАЗК притягнути до адміністративної відповідальності за нібито корупційне правопорушення першого заступника Голови Держкіно, в діях якого не було його власної провини і які є наслідком бездіяльності та непрофесійності самого НАЗК та ще саме зараз, через аж 9 місяців (!) після самого інциденту, на тлі одночасного направлення в суд не менш абсурдних матеріалів щодо мене, виглядає не просто збігом обставин, – написав голова Держкіно. – Враховуючи, що в Держкіно вже майже 2 роки вакантна посада заступника Голови, результатом такого свавілля та правового нігілізму з боку НАЗК може стати звільнення із займаних посад всього керівництва Держкіно за висмоктаними з пальця звинуваченнями і, як наслідок, зупинка роботи Держкіно».

Сам пан Неретін так прокоментував складений НАЗК протокол: «Таким чином виходить, шо збій роботи серверу НАЗК тепер використовують як привід для розправи!!! Шо тут скажеш... креативно».

Нагадаємо, 25 січня голову Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка запросили до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для надання пояснень.

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що перебуваючи на керівній посаді центрального органу виконавчої влади, тобто будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, на яку поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», «голова  Держагентства України  з питань кіно у період 2016 – 2017 років вчиняв дії та приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів».

Конфлікт  виник, як стверджує НАЗК,  під час прийняття рішень розпорядчого характеру стосовно застосування заохочувальних виплат щодо працівників Державного агентства  України  з питань кіно,  які  у  тому  числі безпосередньо стосувались особи, з якою Пилип Іллєнко перебуває у сімейних відносинах. За інформацією НАЗУ, начальниця відділу державного регулювання кіновідеопрокату управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Державного агентства України з питань кіно є двоюрідною сестрою Іллєнка.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко у зв’язку із запрошенням до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для надання пояснень щодо премії його двоюрідній сестрі Марії Іллєнко заявив, що законодавство України не визначає двоюрідних братів і сестер близькими особами, тому конфлікту інтересів у даному випадку не було.

25 січня Пилип Іллєнко повідомив, що НАЗК запустило процедуру його звільнення з посади. Того ж дня НАЗК повідомило, що передає протоколи щодо голови Держкіно до суду.

26 січня українські продюсери, режисери та сценаристи звернулися з відкритим листом до голови Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталії Корчак з проханням про публічну зустріч для обговорення ситуації щодо голови Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) Пилипа Іллєнка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY