detector.media
31.01.2018 14:55
Сценарист Володимир Нагорний звинуватив продюсера Сергія Лавренюка в крадіжці ідеї фільму «11 дітей з Моршина»
Сценарист Володимир Нагорний звинуватив продюсера Сергія Лавренюка в крадіжці ідеї фільму «11 дітей з Моршина»
Сценарист Володимир Нагорний звинуватив продюсера компанії Solar Media Entertainment Сергія Лавренюка, з яким він разом працював над фільмом «Dzidzio контрабас», у крадіжці ідеї художнього фільму «11 дітей з Моршина».

31 січня Володимир Нагорний опублікував на своїй сторінці у Facebook пост, у якому розповів, як запропонував Сергію Лавренюку ідею сімейного фільму-пограбування, яка зацікавила продюсера, але він вирішив реалізовувати її з іншою командою. Відомо, що режисером фільму стане Аркадій Непиталюк, сценаристом – Максим Черниш.

Зі слів пана Нагорного, ідею фільму під робочою назвою «Одинадцять дітей Ушина» (згодом – «Одинадцять дітей з Моршина») він придумав у 2013 році, написав до нього синопсис, а у 2016-2017 роках разом зі співавторами Іваном Поляковим і Віктором Семерніним розробив детальний опис сюжету, персонажів і презентації сценарію, і всі розробки передав Сергію Лавренюку.

«…Ідея нашого фільму так надихнула Лавренюка, що він вирішив його зробити! Анонсував на зимового кіноринку (забувши домовитися з нами), а потім на зустрічі сказав мені, з яким захопленням сприйняли цей проект прокатники. Ще розповів, що бачить історію “по-іншому”, і взагалі – “нічого ми не розуміємо”. Лавренюк – людина діла. Він не став обтяжувати себе всілякими стандартними формальностями, на кшталт підписання угоди, купівлі авторських прав чи якихось домовленостей з нами…», - написав пан Нагорний.

«…Те, що ми хотіли робити нога-за-ногу, з процедурою пітчингу Держкіно, ретельно продуманим продакшеном, залученням зірок і гарним бюджетом – він може зробити за кілька місяців, на крихітний бюджет… Нам же, замість мільйонів та участі в проекті, дісталося щастя бачити з новинних анонсів, як інші люди роблять наш фільм…», - додав сценарист.

Володимир Нагорний висловив сподівання, що у створеному Сергієм Лавренюком фільмі не виявиться повторів і запозичень його концепції, персонажів, сеттінгу та сюжетних ходів, інакше має наміри звертатися до суду.

«Детектор медіа» звернувся до Сергія Лавренюка та прес-служби компанії Solar Media Entertainment по коментарі та очікує на відповідь. У прес-службі пообіцяли надати офіційний коментар дещо згодом.

Нагадаємо, продюсер Сергій Лавренюк анонсував нову стрічку «11 дітей з Моршина» під час Зимового кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю у грудні 2017 року.

29 січня Сергій Лавренюк повідомив, що українська комедія «11 дітей з Моршина» вийде в прокат 29 листопада 2018 року, а режисером стрічки стане Аркадій Непиталюк.

Володимир Нагорний був сценаристом комедії «Dzidzio контрабас» яку продюсував Сергій Лавренюк. Фільм було знято без державної підтримки. За 13 тижнів прокату фільм переглянули близько 310 тисяч глядачів, а касові збори сягнули понад 22 млн грн. Продюсери не розголошують бюджет стрічки, але заявляють, що вона повністю окупилася в прокаті, і планують зняти приквел.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY