detector.media
31.01.2018 14:57
Російський «КиноСоюз» планує судитися з Мінкультом через фільм про Сталіна
Російський «КиноСоюз» планує судитися з Мінкультом через фільм про Сталіна
Громадська організація російських кінематографістів «КиноСоюз» вважає заборону Міністерством культури РФ сатиричної комедії «Смерть Сталіна» цензурою та заявила, що звертатиметься до суду

Про це йдеться на сайті «КиноСоюза».

Члени організації вважають, що приймати рішення про заборону фільмів може лише суд.

«КіноСоюз висловлює категоричний протест проти використання прокатних посвідчень в якості цензурного інструменту та наполягає на тому, щоб нинішній порядок видачі прокатних документів, що дає окремим «впливовим» особам можливість на свій розсуд переносити випуск фільмів або зовсім не випускати їх в прокат, був скасований, як такий, що суперечить положенню Конституції РФ про заборону цензури, і замінений повідомним порядком. На наше переконання, приймати рішення про заборону фільмів може тільки суд», – йдеться в повідомленні організації.

У заяві зазначено, що наразі «КиноСоюз» веде консультації з юристами і планує подати заяавау до суду «за фактом використання прокатних посвідчень в якості інструменту цензури».

Нагадаємо, днями Міністерство культури РФ відкликало прокатне посвідчення у британсько-французької комедії «Смерть Сталіна».

Згодом російське міністерство культури попередило кінотеатри РФ про юридичні наслідки в разі показу забороненої до прокату в Росії британської комедії «Смерть Сталіна».

Фото: "Радіо Свобода"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY