detector.media
30.01.2018 17:34
Справу нацгвардійця, підозрюваного у смерті італійського журналіста, обговорили з главою МЗС Італії
Справу нацгвардійця, підозрюваного у смерті італійського журналіста, обговорили з главою МЗС Італії
Сьогодні, 30 січня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорили з міністром закордонних справ Італії Анджеліно Альфано справу українського військового Віталія Марківа, якого затримано в Італії за підозрою у причетності до вбивства італійського журналіста Андреа Рокеллі у зоні АТО в 2014 році.

Про це Арсен Аваков повідомив  у своєму Twitter.

«Разом з міністром Клімкіним  провели зустріч з міністром закордонних справ Італії Анджеліно Альфано у справі солдата Марківа, 6-й місяць за безпідставним звинуваченням затриманого в Італії в досудовому порядку. Розмова вийшла. Ми не залишимо нашого солдата!», - заявив Аваков.

Раніше, у листопаді 2017 року, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сказав, що готовий виступити зі свідченнями в суді Італії на захист заарештованого в цій країні військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа.

Арсен Аваков також надіслав листа міністрові закордонних справ Італії з метою звернути увагу на факти та закликати до об'єктивного і неупередженого суду.

«Мені видається, що Прокуратура Італійської Республіки залишає без уваги надану їй інформацію щодо визначення позиції солдата Марківа, який вже чотири місяці залишається у в’язниці за те, чого він не скоював», — написав Арсен Аваков главі МЗС Італії Анджеліно Альфано.

«Тим часом італійська преса встигла оголосити мого співвітчизника «вбивцею італійського журналіста», підживлюючи упередження та негативне ставлення до України та українців», — додав глава МВС України.

Нагадаємо, поліція Італії затримала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року поблизу Слов'янська (Донецька область).

24 травня 2014 року поблизу Слов'янська внаслідок мінометного обстрілу  італійський фотокореспондент Андреа Рокеллі та його російський перекладач Андрій Миронов загинули, французький фотожурналіст Вільям Роглон отримав поранення.

Марківа захищає відомий правник Раффаеле делла Валле.

В листопаді 2017 року суд в Італії відхилив клопотання українського нацгвардійця Віталія Марківа та не змінив йому запобіжний захід з ув’язнення на домашній арешт. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY