detector.media
30.01.2018 16:33
Ар’єв розповість у ПАРЄ про фейкові новини і редакційну незалежність
Ар’єв розповість у ПАРЄ про фейкові новини і редакційну незалежність
Глава делегації Верховної Ради в ПАРЄ, віце-президент Асамблеї Володимир Ар'єв ініціював підготовку доповіді ПАРЄ щодо гібридної війни, а також має намір у квітні розповісти про дезінформацію в ЗМІ у рамках доповіді щодо редакційної незалежності

Про це віце-президент ПАРЄ, народний депутат України Володимир Ар'єв повідомив у програмі «Ситуація» на Прямому каналі.

«За моєю ініціативою, за підтримки багатьох делегатів ПАРЄ, розробляється доповідь щодо гібридної війні і нинішніх умов її ведення. Крім того, я буду доповідачем з питання редакційної незалежності, та ми також у цій доповіді, яку я в квітні представлю, говоритимемо про фейкові новини», - сказав пан Ар'єв.

Він також повідомив, що на постійному комітеті Асамблеї в Копенгагені відбулися дебати з приводу того, що Росія впливає на демократичні процеси в Європі саме через фейкові новини та поширення дезінформації.

«Європа цілком усвідомлює, що відбувається», - наголосив пан Ар'єв.

Як повідомляв «Детектор медіа», 28 лютого Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики проведе комітетські слухання на тему: «Стоп фейк: проблеми законодавчого регулювання відповідальності за дифамацію у медіа».

Про це Комітет повідомив «Детектору медіа». Також інформація щодо слухань оприлюднена на сайті відомства.

Початок слухань заплановано на 14.30 в будівлі Верховної Ради України.

Нагадаємо, 15 січня голова фракції партії «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді Артур Герасимов запропонував створити робочу групу з підготовки законопроекту про протидію фейкам

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY