detector.media
29.01.2018 17:20
Єврокомісар з питань безпеки звинувачує Росію у цілеспрямованому поширенні дезінформації в Європі
Єврокомісар з питань безпеки звинувачує Росію у цілеспрямованому поширенні дезінформації в Європі
Закиди в бік російського уряду щодо підтримки та організації пропагандистської кампанії в ЄС містить стаття єврокомісара з питань безпеки Джуліана Кінга, опублікована в німецькому виданні Die Welt в суботу, 27 січня.

Про це повідомляє dw.com.

«Навряд чи є сумнів у тому, що на сьогодні ми маємо справу з хитромудрою, вміло керованою, підтримуваною урядом проросійською кампанією дезінформації. Російські військові, вочевидь, сприймають інтернет як нове поле бою, застосовуючи в якості зброї неправдиву інформацію», - вказав член Єврокомісії.

На думку єврокомісара, Європа має активніше протидіяти дезінформації. У якості прикладів головних кіберзагроз він навів атаки хакерів, поширення комп'ютерних вірусів, онлайн-пропаганду тероризму, спроби маніпулювати громадською думкою за допомогою фейкових новин. Останнє має на меті перетворити «нашу відкриту демократичну систему в зброю, націлену проти нас самих», переконаний Джуліан Кінг.

Єврокомісія розробила низку проектів, спрямованих як на покращення компетенції самих користувачів, так і на боротьбу з онлайн-пропагандою ненависті й тероризму, запевнив єврокомісар. Наразі спільно з країнами-членами ЄС проводиться робота щодо реалізації цього пакета заходів, додав Кінг.

Нагадаємо, у Ризькому центрі стратегічної комунікації НАТО було представлено два дослідження щодо впливу Росії в Балтійських країнах.

Згідно з представленими документами, в Естонії та Латвії використовується однакова тактика для здійснення впливу. Дослідження охоплювало поширення фейкових новин протягом останніх двох років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY