detector.media
29.01.2018 11:38
Журналістка Надія Вірна отримала відповідь на запит у форматі відкритих даних
Журналістка Надія Вірна отримала відповідь на запит у форматі відкритих даних
Журналістка Надія Вірна отримала від Державної казначейської служби України Єдиний реєстр розпорядників бюджетних коштів у форматі відкритих даних

Про це повідомляє «Доступ до правди» з посиланням на сторінку журналістки у Facebook.

«Файл на 20 МБ актуальний на 01.01.2018 року прийшов у відповідь на повторний запит у п’ятиденний термін з супровідним "за винятком інформації з обмеженим доступом"»,написала журналістка.

Зазначено, що загалом уся історія з отриманням відповіді на запит тривала три місяці. Перший запит пані Вірна надіслала у листопаді 2017 року. У запиті вона посилалася на ст.10 прим.1 ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

 «Потім мені подзвонили з Держказначейства. Сказали, що це великий документ і вони не можуть його відіслати по електронці. Я кажу: ноу проблем, давайте я до вас підійду з флешкою і перепишу. І вони зникли», – розповіла журналістка «Доступу до правди».

За повідомленням видання, пані Вірна раніше готувала позов до суду, проте за порадою юриста вирішила надіслати повторний запит, на який і отримала відповідь.

Нагадаємо, офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини склав 614 протоколів на посадових осіб органів державної влади й органів місцевого самоврядування за порушення права на доступ до інформації й права на звернення у 2017 році. Всі протоколи й матеріали справ були спрямовані в місцеві суди для подальшого розгляду.

За даними дослідження ІМІ, у 2017 році на неокупованій території України зафіксовано 276 випадки порушень свободи слова.

Виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюкповідомила, що кількість відмов на запити у наданні публічної інформації зросла у 2017 році року вдвічі.

На фото - Надія Вірна

Фото: Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY