detector.media
27.01.2018 12:25
У Twitter російськомовні «боти» підтримували Трампа на виборах 2016 року
У Twitter російськомовні «боти» підтримували  Трампа на виборах 2016 року
Російськомовні «боти» близько 470 тисяч разів репостили повідомлення Дональда Трампа у Twitter в період президентської кампанії - з 1 вересня по 15 листопада 2016 року, йдеться в матеріалах співробітників соцмережі, наданих Конгресу США у справі про російське втручання у вибори.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Bloomberg.

Такі репости складають близько 4% від всіх ретвітів, які зібрали записи Дональда Трампа в соцмережі.

Зазначається, що повідомлення від конкурента Трампа Гілларі Клінтон, які також репостили російські «боти», зібрали лише 50 тисяч ретвітів від акаунтів, пов'язаних з РФ.

Twitter також виявив, що від 48 до 73% ретвітів записів WikiLeaks за цей же період припадають на пов'язані з Росією акаунти.

Вloomberg нагадує, що в цей час кампанія опублікувала електронні листи зі зламаних серверів Демократичної партії США.

Нещодавно адміністрація сервісу мікроблогів Twitter виявила ще 1062 акаунти, де в період президентських виборів у США 2016 року публікувалася політична реклама сплачена з Росії.

Нагадаємо, минулого року Конгрес США запросив компанії Twitter та Alphabet (Google) дати свідчення з приводу прокремлівського контенту на їхніх платформах.

Згодом соцмережа Twitter закрила 220 російських акаунтів через зв'язок з виборами в США. Російську рекламу також знайшли в Instagram та Google. 31 жовтня 2017 року з'ясувалося, що її могли побачити значно більше користувачів, ніж про це відзвітували компанії.

Пізніше Twitter, Facebook та Google заявили в Конгресі США, що не зможуть запобігти повторному втручанню у вибори: у них немає для цього інструментів.

У січні компанія Twitter заявила, що повідомлятиме користувачів, чи бачили вони контент, створений співробітниками прокремлівського «Агентства інтернет-досліджень», більш відомого як «фабрика тролів».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY